Meddelandeappen på Mac kan bli samma som i iOS

Många har nog lagt märket till att Message på din Mac saknar många funktioner som finns i iPhone och iPad. Den ligger ljusår efter i utveckling. Men nu ser det ut som att Apple jobbar på en lösning för detta.

I kod för iOS 14 har 9to5mac hittar spår på att samma kod för appen som finns i telefonen ska flytta in i våra Mac-datorer.

Apple har en lösning för utvecklare som gör att de enkelt kan konvertera en iPhone-app till Mac genom att köra koden genom vad de kallar ´Catalyst technology´, nu verkar Apple insett vad de skapat och planerar att göra desamma med Message.

Att tekniken gör en enkel iPhone-App till fullstor Mac-app innebär såklart en del begränsningar. Apple har tidigare använt sig av detta för Röstmemo, Podcast och Aktie-appen. Detta känns som något som skulle passa meddelandeappen alldeles utmärkt. Det betyder att vi snart kan använda Animoji, raketer och lasereffekter även på vår mac.

Nya versioner av iOS och macOS kommer presenteras på WWDC i juni.

Källa: 9to5mac

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
2 svar

Sexton europeiska reklambyråer med koppling till både Facebook och Google kritiserar Apples iOS 14 för att försvåra för deras verksamhet.

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.