Apple vill satsa på exklusiva podcasts

Bloomberg har tidigare rapporterat om att Apple vill satsa mer på egna podcasts. Fokus i första hand skulle ligga på film och serier. Starta en egen podcast som fokuserar på Apple TV+innehåll men också köpa existerande podcasts som då skulle bli exklusiva för Apples Podcasts-app.

Tanken är även att de exklusiva poddarna kan bli en del av en podcastsatsning i Apple TV+ där man ska kunna lyssna på Apples egna poddar via den befintliga appen. De söker en ny chef för området som ska vara ansvarig för denna satsning och jobba direkt under Ben Cave som idag är head of podcasting.

Spotify har fokuserat på podcast den senaste tiden för att ta upp kampen mot Apple Podcasts dominans i området. Men det ser ut som att Apple är redo att sätta hård mot hårt.

Spotify har köpt upp flera stora poddar och även hela produktionsbolag. Apples lösning ser nu ut att bli densamma även om de bara är startgroparna av en satsning än. De sägs också titta på en lösning för att kunna ge prenumeranter reklamfria versioner av sina podcasts.

Källa: Macrumors

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
1 svar

Sexton europeiska reklambyråer med koppling till både Facebook och Google kritiserar Apples iOS 14 för att försvåra för deras verksamhet.

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.