Mythic Quest får specialavsnitt inspelat med 40 iPhones

Stjärnan och skaparen Rob McElhenney ville inte skjuta upp inspelningen av Mythic Quest på grund av coronakrisen och knäckte idéen att spela in ett avsnitt själva, utan kameramän och med iPhones.

McElhenney pitchade idén för Apple och bad om 40 telefoner tillsammans med 20 hörlurar. Apple var inte sena på bollen och tillät det direkt. Sedan fick varje skådespelare 3 telefoner var och varje telefon användes för en scen innan de rengjordes, togs till en säker plats, rengjordes igen och sedan laddades videofilerna upp så att klipparna som jobbade hemifrån enkelt kunde ladda ner och klippa ihop avsnittet.

I praktiken användes iPhonen monterad över skådespelarnas datorer för att agera webbkamera. Avsnittet är uppbyggt så att de jobbar hemifrån och har all kontakt över videosamtal. Vilket säkert kan ge hög igenkänningsfaktor för många i dessa tider. Ett avsnitt med högt tempo som vi är vana att se i serien men på ett annorlunda sätt.

McElhenney säger att det är den tuffaste produktionen han varit med om men också den han varit mest stolt över.

Hela intervjun med Rob McElhenney kan läsas på The Hollywood Reporter och avsnittet har premiär på Apple TV+ idag.

Källa: 9to5mac

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
1 svar

Har du saknat Svampbob fyrkant så gör han nu intåg på Apples egna speltjänst Apple Arcade.

Dagens nyhet på Apple TV+ är den tecknade serien Central Park. Vi har sett de två första avsnitten och är redan hänförda.

Går du i tankarna att köpa din första Apple Watch, eller börjar din gamla bli trött? Vi benar ut skillnaderna mellan de tre olika Apple Watch-klockorna som går att köpa.

Philips Hue Play HDMI Sync Box för att vara exakt. Boxen får idag en stor uppdateringar med flera trevliga funktioner.

Spotify har lyssnat på alla användare som i flera år har bett dem ta bort taket på 10 000 låtar i biblioteket.

Att slänga Apple-kartonger skall ingen människa någonsin behöva utsätta sig för men Marcus hade inget val.