Facebook vill minska bedrägerier i Messenger

Har du chattat med någon som inte visar sig vare den personen du trodde det var eller försöker någon lura dig att göra "ditt livs bästa deal"?

Sådana här typer av bedrägerier vill Facebook nu få bukt med och de har sedan mars månad testat en funktion på Android-telefoner där användare får en varning om man chattar med en person som misstänks vara en bedragare. Denna funktion kommer nu rullas ut till alla användare och den är helt baserad på AI genom att studera olika beteendemönster.

Facebook skriver i sitt pressmeddelande att de har designat funktionen så den fungerar med full kryptering så Facebook aldrig ser innehållet i meddelandet. Istället så ser dem om ett konto helt plötsligt börja skicka meddelanden kors och tvärs till väldigt många personer. Undertecknad har nog aldrig fått ett scam-försök direkt via Messenger men kan tänka mig att detta är mer utbrett i andra länder.

Källa Facebook

Skriven av Marcus Attefors

Har du saknat Svampbob fyrkant så gör han nu intåg på Apples egna speltjänst Apple Arcade.

Dagens nyhet på Apple TV+ är den tecknade serien Central Park. Vi har sett de två första avsnitten och är redan hänförda.

Går du i tankarna att köpa din första Apple Watch, eller börjar din gamla bli trött? Vi benar ut skillnaderna mellan de tre olika Apple Watch-klockorna som går att köpa.

Philips Hue Play HDMI Sync Box för att vara exakt. Boxen får idag en stor uppdateringar med flera trevliga funktioner.

Spotify har lyssnat på alla användare som i flera år har bett dem ta bort taket på 10 000 låtar i biblioteket.

Att slänga Apple-kartonger skall ingen människa någonsin behöva utsätta sig för men Marcus hade inget val.