Rykte: Apple TV+ kommer fyllas upp med äldre innehåll

Apples egna streamingtjänst är rätt tunn på innehåll men nu rapporterar Bloomberg att det snart kan bli ändring på det.

Än så länge finns det bara egenproducerat material på Apples egna streamingtjänst Apple TV+ och deras katalog är än så länge inte speciellt stor. För att kunna tävla mot Netflix, HBO, Disney, Amazon med flera så kommer Apple börja köpa in licenser för äldre filmer och TV-serier. Det är nyhetsbyrån Bloomberg som meddelar detta och det är ett strategiskt drag för att användarna skall återkomma regelbundet till deras plattform.

Apple TV+ laserades i november förra året och i februari hade de 10 miljoner prenumeranter men enligt Bloomberg så var det bara hälften av dessa 10 miljoner som aktivt tittade på innehåll på Apple TV+. Undertecknad tycker det är ett bra drag av Apple att fylla upp sin katalog med lite mer material, men de borde se över sin TV-app för det är inte helt bra upplägg nu för att snabbt komma åt materialet som ingår i Apple TV+.

Källa: Bloomberg

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
5 svar

För ett par veckor sedan skrev vi om ett rykte att Powerbeats Pro kommer lanseras i nya färger och de ryktena stämde.

Bolaget bakom de smarta brickorna som håller koll på våra nycklar och mycket mer anklagar nu Apple för konkurrenshämmande beteende.

Om du har dragit ut på att köpa nya MacBook Pro 13" och planerat att utöka RAM så blir det nu dubbelt så dyrt.

Har du saknat Svampbob fyrkant så gör han nu intåg på Apples egna speltjänst Apple Arcade.

Dagens nyhet på Apple TV+ är den tecknade serien Central Park. Vi har sett de två första avsnitten och är redan hänförda.

Går du i tankarna att köpa din första Apple Watch, eller börjar din gamla bli trött? Vi benar ut skillnaderna mellan de tre olika Apple Watch-klockorna som går att köpa.