Recension: Mi Portable Electric Air Compressor - pumpa aldrig manuellt igen

Hur spännande och exalterande kan det egentligen vara med en luftpump? Inte alls hade vi svarat för några veckor sedan.

Xiaomi är ett företag med en gedigen portfölj och de säljer allt från elsparkcyklar, HomeKit-kompatibla smarta-hem-produkter, eltandborstar och elektriska luftpumpar.

Varför en elektrisk pump?

Xiaomis elektriska luftpump har det långa namnet Mi Portable Electric Air Compressor och är lite av mänsklighetens gåva till småbarnsföräldrar. Vi vet inte hur det är med er men att sitta på stranden med en nyinköpt badleksak som skall blåsas upp med lungorna i solens hetta är inte det roligaste att göra. Eller att åka till macken eller leta fram den gamla handpumpen när fotbollar och annat skall pumpas upp. Med Xiaomis elektriska pump kan vi istället låta den göra jobbet med våra cyklar, elsparkcyklar, badleksaker, bollar och till och med bildäck.

Hur gör man?

Med i kartongen får vi allt vi behöver för att pumpa upp både cykeln eller bollen och enheten har ett inbyggt batteri på 2 000mAh och laddas upp via Micro-USB. För att komma igång drar vi upp ventilen och då startas enheten automatiskt. Vi kan då antingen välja vilket tryck vi vill ha manuellt eller använda de förinställda alternativen. Sen är det bara att skruva på slangen på din boll, uppblåsbara leksak, cykel eller bil och börja pumpa. Värt att notera är att adapter till badleksaker inte följer med i kartongen och måste köpas separat. Vi sprang runt i Stockholm och letade efter en adapter som passade och tillslut så hittade vi den hos Clas Ohlson.

Fungerar det bra?

Det är nästan så vi blir lite upprörda att vi inte har köpt en Mi Portable Electric Air Compressor tidigare för den gör jobbet med bravur. Undertecknad har testat att pumpa upp både elsparkcyklar, fotbollar, bildäck och cykel. Värt att nämna är att både badleksaker och bildäck tar en stund att fylla upp. I videon som ni kan se nedan ser ni att det tar lite över sex minuter att fylla upp en flytmadrass. Xiaomi har tänkt till och även gett oss en LED-lampa på ovansidan så om vi vill pumpa upp något när det är mörkt ute kan vi använda lampan för att se bättre - en liten men smart detalj.

Slutsats

Mi Portable Electric Air Compressor är en prisvärd och välbyggd elektrisk pump som kommer bli vår bästa vän i sommar. En klockren produkt för alla småbarnsföräldrar eller för den som vill ha en relativt liten pump med sig på cykelturen. Att vi skulle bli så exalterade över en pump trodde vi nog inte. Nästa version får mer än gärna vara lite mer kraftfull och då måste de även gå från Micro-USB till USB-C. Men trots detta är detta en produkt vi verkligen kan rekommendera.

Namn
Mi Portable Electric Air Compressor
Tillverkare
Xiaomi
Färg
Svart
Ljudnivå
<80db på en distans av 1m
Batteri
2 000mAh
Laddningstid
3 timmar
Storlek
124 x 71 x 43,5 mm
Sensorns noggrannhet
2psi
Tryck
0.2 ~ 10.3bar / 3 ~ 150psi
Parameterladdning
5V 2A
I kartongen
Mi Portable Electric Compressor, Presta valve adapter, needle valve adapter, laddningskabel, användarmanual, förvaringspåse
Pris
Ca 699 kronor till 799 kronor
Skriven av Marcus Attefors

Sexton europeiska reklambyråer med koppling till både Facebook och Google kritiserar Apples iOS 14 för att försvåra för deras verksamhet.

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.