Pågående studie undersöker om Apple Watch kan upptäcka Corona

Det är Stanford Universitetet som undersöker om Apple Watch kan användas för att upptäcka att man bär på coronaviruset.

De försöker hitta mönster i hjärtrytm och andning för att se påverkningar från viruset direkt från din handled.

En professor på Stanford säger:

"Vi undersöker om informationen från enheter likt Apple Watch och Fitbit kan användas för att upptäcka COVID-19 och andra sjukdommar. Vår förhoppning är att kunna förutspå sjukdomen innan symtomen brutit ut."

Stanford har påbörjat studien med söker fortfarande fler användare som vill dela med sig av sin data. De söker efter de som redan insjuknat eller de som jobbar i utsatta områden som sjuksköterskor och läkare. För att delta behöver man godkänna och fylla dessa kriterier: Bära din klocka hela tiden, ladda ner en app och fylla i dagliga rapporter om symtom som endast tar 1-2 minuter och man måste godkänna att dela och exportera data till Stanford.

Studien kan fortgå upp till två år, men hoppas att passera sin först fas redan efter två veckor. Där första fasen är att få in tillräckligt många användare för att kunna sammanföra data på sin hemsida och börja följa utvecklingen på riktigt. Eftersom det finns över 30 miljoner människor som bär på dessa enheter hoppas de få in tillräckligt med data snabbt.

Vill du vara med och hjälpa kan du ansöka här.

Källa: 9to5mac
Bildkälla: Apple där du också kan läsa mer om hälsa på Apple Watch.

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
2 svar

För ett par veckor sedan skrev vi om ett rykte att Powerbeats Pro kommer lanseras i nya färger och de ryktena stämde.

Bolaget bakom de smarta brickorna som håller koll på våra nycklar och mycket mer anklagar nu Apple för konkurrenshämmande beteende.

Om du har dragit ut på att köpa nya MacBook Pro 13" och planerat att utöka RAM så blir det nu dubbelt så dyrt.

Har du saknat Svampbob fyrkant så gör han nu intåg på Apples egna speltjänst Apple Arcade.

Dagens nyhet på Apple TV+ är den tecknade serien Central Park. Vi har sett de två första avsnitten och är redan hänförda.

Går du i tankarna att köpa din första Apple Watch, eller börjar din gamla bli trött? Vi benar ut skillnaderna mellan de tre olika Apple Watch-klockorna som går att köpa.