Pågående studie undersöker om Apple Watch kan upptäcka Corona

Det är Stanford Universitetet som undersöker om Apple Watch kan användas för att upptäcka att man bär på coronaviruset.

De försöker hitta mönster i hjärtrytm och andning för att se påverkningar från viruset direkt från din handled.

En professor på Stanford säger:

"Vi undersöker om informationen från enheter likt Apple Watch och Fitbit kan användas för att upptäcka COVID-19 och andra sjukdommar. Vår förhoppning är att kunna förutspå sjukdomen innan symtomen brutit ut."

Stanford har påbörjat studien med söker fortfarande fler användare som vill dela med sig av sin data. De söker efter de som redan insjuknat eller de som jobbar i utsatta områden som sjuksköterskor och läkare. För att delta behöver man godkänna och fylla dessa kriterier: Bära din klocka hela tiden, ladda ner en app och fylla i dagliga rapporter om symtom som endast tar 1-2 minuter och man måste godkänna att dela och exportera data till Stanford.

Studien kan fortgå upp till två år, men hoppas att passera sin först fas redan efter två veckor. Där första fasen är att få in tillräckligt många användare för att kunna sammanföra data på sin hemsida och börja följa utvecklingen på riktigt. Eftersom det finns över 30 miljoner människor som bär på dessa enheter hoppas de få in tillräckligt med data snabbt.

Vill du vara med och hjälpa kan du ansöka här.

Källa: 9to5mac
Bildkälla: Apple där du också kan läsa mer om hälsa på Apple Watch.

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
2 svar

iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max. Kan detta bli namnen på höstens iPhone 12-modeller?

Logitech lanserar idag deras senaste mus MX Anywhere 3 som både är liten och enkel att ha med sig, men hur bra är den?

Väntan på en HomeKit-kompatibel dörrklocka är snart över då Netatmos kommer till Sverige den 28 september.

I tisdags höll Apple höstens första event och det lanserades både nya Apple Watches och iPads. Nu är det dags att ta reda på om ni minns vad som presenterades eller sov igenom eventet.

I veckan var det event och både klockor och nya iPads presenterades. Redan dagen efter släpptes nya versioner av operativsystemen till iPhone, Apple Watch, iPad och Apple TV. Här är veckans mest lästa!

Rumsligt ljud eller Spatial audio är en ny funktion till dina AirPods Pro tillsammans med iPhone eller iPad. Det ger ett 3D-audiovisuellt ljud som är väldigt uppslukande.