Netflix öppnar upp för 4K-material igen i Europa

Nu är ordningen snart återställd igen om vi kan avnjuta våra filmer och serier i 4K igen på Netlix.

Det var i mars som Netflix tog beslutet att dra ned kvalitén på sitt material från 4K för att inte belasta internet för mycket nu när alla jobbar hemma. Flatpanels HD skriver nu att Netflix verkar återgå till det normala och har i flera länder i Europa skruvat upp kvalitén till 4K igen.

Undertecknad gjorde ett test igår och det verkar även vara aktiverat här i Sverige. I ett uttalande säger Netflix:

"Please note, we are working with ISPs to help increase capacity. In the last month alone we have added four times the normal capacity. As conditions improve we will lift these limitations."

Detta är såklart tacksamma nyheter för alla som har köpt en ny TV och vill se Netflix material i så hög upplösning som möjligt.

Källa: Flatpanels

Skriven av Marcus Attefors

Apples egna tangentbord till iPad saknar idag funktionsknappar för att kunna behålla storleken på tangenterna. Flera andra tillverkar har dedikerade knappar för att ändra ljusstyrka, volym och musikkontroller. Nu jobbar Apple för att ta fram nya kortkommandon för dessa funktioner.

Igår skrev vi om att iPad Air blir uppdaterad med USB-C och kanske till och med får en lillebror, iPad Air Mini. Idag kommer nyheter om nästa års iPad Pro.

Rykten har cirkulerat om att Apple kommer ta fram en prenumerationstjänst som ger dig både Apple TV+ och Apple Music till en billigare månadskostnad. Nu har kod hittats i iOS 13.5.5 som bestyrker detta.

Ännu en vecka har gått och Dennis, Marcus och Mathias är tillbaka och vill lätta sina hjärtan.

Den populära kamera-appen Camera+ har fått sig en uppföljare som nu går att ladda ned i App Store.

SVT hoppar på tåget om att alla i Sverige skall få uppleva lite bättre ljud och just nu har de dragit igång lite tester för 5.1-ljud.