Touch ID vägrar utrotas

Många tycks anse att Touch ID bör försvinna. Men Apple och resten av teknikjättarna verkar stå fast vid att använda fingeravtryck för att låsa upp mobiler och datorer.

En rapport visar att tillverkningen av fingeravtrycksläsare avsedda att sitta under skärmen nästan åttadubblades under 2019. 228,3 miljoner sensorer skickades ut. Jämfört med 29,5 miljoner året innan.

Ryktet säger att Apple ska fortsätta med Touch ID och att vi kommer få se mobiler och iPads med detta även under 2021. Det blir kanske till och med Pro modellerna som får en kombinerad Touch ID och Face ID för total säkerhet.

Apple gav upp Touch ID för sina toppmodeller 2017 när iPhone X lanserades till förmån för en större skärm utan kanter. Men kanske får vi se Touch ID under skärmen framöver.

Det är flera stora källor som skvallrat om både iPad och iPhones med nytt Touch ID, den som lever får se. Vad tror och hoppas du på?

Källa: Macrumors

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
29 svar

Har du saknat Svampbob fyrkant så gör han nu intåg på Apples egna speltjänst Apple Arcade.

Dagens nyhet på Apple TV+ är den tecknade serien Central Park. Vi har sett de två första avsnitten och är redan hänförda.

Går du i tankarna att köpa din första Apple Watch, eller börjar din gamla bli trött? Vi benar ut skillnaderna mellan de tre olika Apple Watch-klockorna som går att köpa.

Philips Hue Play HDMI Sync Box för att vara exakt. Boxen får idag en stor uppdateringar med flera trevliga funktioner.

Spotify har lyssnat på alla användare som i flera år har bett dem ta bort taket på 10 000 låtar i biblioteket.

Att slänga Apple-kartonger skall ingen människa någonsin behöva utsätta sig för men Marcus hade inget val.