Nu går det att "jobba" och kolla Facebook samtidigt på iPad

Split View och Slide Over är två trevliga funktioner som kan vara användbart på iPad men Facebook har fram tills idag inte haft stöd för funktionerna.

Men det är det ändring på nu då Facebook i sin senaste uppdatering till iPadOS-appen gjorde så vi numera kan ha Facebook-appen och en annan app bredvid varandra på vår iPad. Detta är väldigt tacksamt ur flera aspekter om man kanske vill ha Apple Music igång och byta låtar medans man scrollar genom sitt Facebook-flöde. Eller om man vill knacka siffror i Excel samtidigt som man kollar läget i Applebubblan.

Vi får även stöd för Slide Over vilket betyder att vi kan ha igång en app i fullskärmsläge och sedan dra in Facebook som ett litet fönster som går att flytta runt på skärmen. För att ta del av uppdateringen så är det bara att kasta dig in i App Store och uppdatera Facebook till den senaste versionen.

Via 9To5Mac

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
2 svar

Apples egna tangentbord till iPad saknar idag funktionsknappar för att kunna behålla storleken på tangenterna. Flera andra tillverkar har dedikerade knappar för att ändra ljusstyrka, volym och musikkontroller. Nu jobbar Apple för att ta fram nya kortkommandon för dessa funktioner.

Igår skrev vi om att iPad Air blir uppdaterad med USB-C och kanske till och med får en lillebror, iPad Air Mini. Idag kommer nyheter om nästa års iPad Pro.

Rykten har cirkulerat om att Apple kommer ta fram en prenumerationstjänst som ger dig både Apple TV+ och Apple Music till en billigare månadskostnad. Nu har kod hittats i iOS 13.5.5 som bestyrker detta.

Ännu en vecka har gått och Dennis, Marcus och Mathias är tillbaka och vill lätta sina hjärtan.

Den populära kamera-appen Camera+ har fått sig en uppföljare som nu går att ladda ned i App Store.

SVT hoppar på tåget om att alla i Sverige skall få uppleva lite bättre ljud och just nu har de dragit igång lite tester för 5.1-ljud.