Recension: Vi testar färgglada hörlurar från Scullcandy

True Wireless-hörlurar finns i alla prisklasser och idag tittar vi närmare på ett billigare alternativ som heter så mycket som Limited Edition Blissful Green Sesh True Wireless.

Design
När vi öppnar laddfodralet så möts vi av ett par in-ear hörlurar som har en trevlig grön färg. För den som mot förmodan inte gillar denna gröna färg så finns de även i svart, rött och blått. Lurarna är relativt små och väger endast fem gram styck. De sticker inte heller ut speciellt mycket utanför hörselgången som en del in-ear kan göra. Lampor på framsidan av fodralet indikerar hur mycket batteri som finns kvar i fodralet. Tyvärr känns fodralet plastigt och är lite för stort för att ha i fickan.

Ljudet
Bas finns det gott om men vi får också ett rent och fint ljud. Väljer vi dessutom rätt propp av de tre medföljande i varierande storlek så sitter de perfekt och tystar omgivningen trots att de saknar aktiv brusreducering. När vi tar emot samtal så hör vi personen på andra linjen väldigt bra, men precis som många andra hörlurar är de känsliga mot vind och andra störande ljud så personen i andra änden får svårt att höra oss.

Teknik och passform
Sesh ansluts via bluetooth 5.0 vilket inte presterar så bra i detta fall. Det räcker att ha mobilen i byxfickan så upplever vi hackande ljud, i jackan eller i handen funkar det bättre. När vi lyfter lurarna ur fodralet så hör vi en röst som säger "connected" och när vi stoppar tillbaka dem igen "power off". Vilket upplevs väldigt trevligt. Att uppkopplingen sköts automatiskt känns också det väldigt trevligt. När vi sänker volymen helt hör vi ett litet "pip” och när endast 20% batteri är kvar varnar samma vänliga röst för "lågt batteri", så vi är medvetna om när det är dags att lägga tillbaka dem i laddfodralet igen.

Väl i fodralet så har hörlurarna en magnet som gör att de hamnar rätt direkt. De bjuder på en batteritid på totalt 10 timmars tillsammans med fulladdat fodral och 3 timmar mellan varje laddcykel. På båda lurarna hittar vi en knapp för att kontrollera musiken, pausa/spela upp, byta låt samt svara när det ringer. Väljer vi rätt proppar för våra öron så sitter dom perfekt, och de finns ingen risk att dom ramlar ur örat om vi är ute och löptränar eller hoppar hopprep tex. Dom sitter otroligt skönt och vi märker knappt av dom.

Slutsats
Fullt godkända hörlurar för en trevlig prislapp. Dessa lurar presterar bäst för musik med en härlig bas och rent och fint ljud. Vi behöver inte maxa musiken för att det ska ge en bra volym. Men när det kommer till samtal blir det sämre, störningar och missljud uppkommer lätt - men man kan inte få allt.

Namn
Limited Edition Blissful Green Sesh True Wireless
Tillverkare
Scullcandy
Funktioner
Trådlösa Bluetooth-lurar (Bluetooth version 5.0), Micro-USB-laddning.
Speltid
3 timmar
Vikt
5 gram per hörlur
Färger
Grön, svart, blå och röd
Skydd
Dammtåligt, Svettålig, Vattentålig
Pris
640 kr