Nu kan du driva in skulder i Swish

Swish är ju på många sätt en helt fantastisk tjänst och nu har de släppt en funktion som gör den ännu bättre.

Funktionen heter "Förfrågningar" och det den gör är att vi kan påminna vänner och bekanta om en Swish-betalning. Om hela släkten till exempel har gått ihop för att köpa en present så kan den som stod för utlägget nu gå in i Swish och fylla i belopp och skicka en förfrågan. Mottagaren får då en förfrågan med förifyllt belopp och ett meddelande med vad det gäller.

Mottagaren kan sedan godkänna förfrågan via BankID eller neka den om hen vill vara det svarta fåret i släkten. Krav för att detta skall fungera är att man har uppdaterat sin Swish-app till version 5.0 och att man är 18 år gammal. I Swish-appen går även funktionen att stänga av helt om man inte vill kunna skicka eller få förfrågningar. I sitt pressmeddelande säger Edvind Nygaard, Produktansvarig på Swish Privat:

Möjligheten att kunna påminna eller be om en betalning har varit efterlängtad av Swish-användarna länge men det känns extra bra att kunna lansera Swish förfrågningar i dessa tider så att man enkelt kan göra sig fri från utlägg.

Källa: Swish

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
11 svar

Igår skrev vi om att iPad Air blir uppdaterad med USB-C och kanske till och med får en lillebror, iPad Air Mini. Idag kommer nyheter om nästa års iPad Pro.

Rykten har cirkulerat om att Apple kommer ta fram en prenumerationstjänst som ger dig både Apple TV+ och Apple Music till en billigare månadskostnad. Nu har kod hittats i iOS 13.5.5 som bestyrker detta.

Ännu en vecka har gått och Dennis, Marcus och Mathias är tillbaka och vill lätta sina hjärtan.

Den populära kamera-appen Camera+ har fått sig en uppföljare som nu går att ladda ned i App Store.

SVT hoppar på tåget om att alla i Sverige skall få uppleva lite bättre ljud och just nu har de dragit igång lite tester för 5.1-ljud.

Fjärde genrationen iPad Air kan komma att laddas med USB-C om vi ska tro på japanskt skvaller.