Apple lanserar stor uppdatering till Logic Pro X

Apple släpper idag den största uppdateringen till Logic Pro X sedan programmet släpptes och de bjuder på en rad nya funktioner.

Apple presenterade idag en omfattande uppdatering för programmet som har förändrat mångas sätt att skapa musik - Logic Pro X. Det är den största uppdateringen sedan programmet släpptes och kommer nu med en rad nya funktioner. Bland annat en proffsversion av Live Loops och flera andra verktyg som Apple säger ska inspirera musikskapare världen över.

Logic innehåller en rad olika funktioner som gör det enkelt att göra främst beats och loops. Många där namnet talar för sig själva som Sampler, Quick Sampler, Drum Synth, Drum Machine Designer och det finns också en gratis-app, Logic Remote som gör att du kan styra ditt musikskapande via mobil eller surfplatta genom att koppla upp den mot din dator.

Uppdateringen finns att ladda ner gratis nu, för dig som inte har Logic X Pro än så kan du köpa det i Mac App Store för 2 395 kronor. I sitt pressmeddelande skriver Apple:

”Mac och Logic Pro X är de verktyg som världens främsta musiker och producenter använder när de skapar musiken vi alla älskar”, säger Susan Prescott, vice vd för Apps Product Marketing på Apple. ”Logic Pro X 10.5 är den största uppdateringen av Logic sedan lanseringen av Logic Pro X. De nya kraftfulla verktygen kommer att inspirera alla – från nya användare till artister som redan har vunnit Grammys för sina Logic-producerade album. Vi är spända på att höra vad de ska göra härnäst.”

Vill du läsa mer om uppdateringen går det att göra hos Apple.

Skriven av Dennis Klarin

För ett par veckor sedan skrev vi om ett rykte att Powerbeats Pro kommer lanseras i nya färger och de ryktena stämde.

Bolaget bakom de smarta brickorna som håller koll på våra nycklar och mycket mer anklagar nu Apple för konkurrenshämmande beteende.

Om du har dragit ut på att köpa nya MacBook Pro 13" och planerat att utöka RAM så blir det nu dubbelt så dyrt.

Har du saknat Svampbob fyrkant så gör han nu intåg på Apples egna speltjänst Apple Arcade.

Dagens nyhet på Apple TV+ är den tecknade serien Central Park. Vi har sett de två första avsnitten och är redan hänförda.

Går du i tankarna att köpa din första Apple Watch, eller börjar din gamla bli trött? Vi benar ut skillnaderna mellan de tre olika Apple Watch-klockorna som går att köpa.