Recension: Satechi krympte tangentbordet och gjorde det lysande

Vi gillar verkligen Apple Magic Keyboard men en sak som aldrig verkar komma är bakgrundsbelysta tangenter vilket är tacksamt i lite sämre belysning.

Därför sitter vi nu istället med ett Satechi Compact Backlit Bluetooth Keyboard och skall se om det kan vara ett bra alternativ.

Design och funktion

Precis som namnet avslöjar så är det här ett tangentbord som är lite mer kompakt men vi får ändå numerisk del och alla tangenter som vi hittar på ett fullstort tangentbord. Färgen är i den klassiska Space Grey-kulören som matchar vår iMac perfekt. Vi har en hel del smarta funktionsknappar på toppen där vi bland annat kan få upp Spotlight, hoppa mellan appar, justera volym och ljusstyrka. Vi hittar även en avstägningsknapp och ett ladduttag av typen USB-C.

Hur är det att skriva på?

Vi har sedan tidigare testat storebror av detta tangentbord och gav det nästan en fullpott och det vi saknade var just bakgrundsbelysta tangenter. Det märks att Satechi har krympt tangentbordet och inlärningskurvan för den lite mindre designen är rätt hög för oss. Vi skriver ofta fel och piltangenterna sitter lite för tätt ihop. Men efter en tids användning så börjar vi vänja oss och att det tar mindre plats på skrivbordet är en klar fördel.

Det är inte heller några problem att sitta i mörkret och skriva tack vare de bakgrundsbelysta tangenterna och ju mer vi använder tangentbordet desto mer börjar vi gilla det. Samtidigt som vi börjar fundera på varför i hela friden Apple inte gör samma ingrepp och ger och bakgrundsbelysta tangenter på sitt Magic Keyboard?

Slutsats

Satechi Compact var svårt att gilla i början men nu efter några veckors användning har vi vant oss med den mindre designen och Magic Keyboard har fått åka ned i förrådet. Att få lite extra plats på skrivbordet är trevligt men räkna som sagt med att det kan vara någon till några veckors användning som krävs innan man vänjer sig. I övrigt så är detta ett välbyggt tangentbord som passar utmärkt i en Apple-miljö. Prislappen ligger på 999 kronor och går bland annat att köpa hos Lifestylestore.

Skriven av Marcus Attefors

Sexton europeiska reklambyråer med koppling till både Facebook och Google kritiserar Apples iOS 14 för att försvåra för deras verksamhet.

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.