Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension: Satechi krympte tangentbordet och gjorde det lysande

Vi gillar verkligen Apple Magic Keyboard men en sak som aldrig verkar komma är bakgrundsbelysta tangenter vilket är tacksamt i lite sämre belysning.

Därför sitter vi nu istället med ett Satechi Compact Backlit Bluetooth Keyboard och skall se om det kan vara ett bra alternativ.

Design och funktion

Precis som namnet avslöjar så är det här ett tangentbord som är lite mer kompakt men vi får ändå numerisk del och alla tangenter som vi hittar på ett fullstort tangentbord. Färgen är i den klassiska Space Grey-kulören som matchar vår iMac perfekt. Vi har en hel del smarta funktionsknappar på toppen där vi bland annat kan få upp Spotlight, hoppa mellan appar, justera volym och ljusstyrka. Vi hittar även en avstägningsknapp och ett ladduttag av typen USB-C.

Hur är det att skriva på?

Vi har sedan tidigare testat storebror av detta tangentbord och gav det nästan en fullpott och det vi saknade var just bakgrundsbelysta tangenter. Det märks att Satechi har krympt tangentbordet och inlärningskurvan för den lite mindre designen är rätt hög för oss. Vi skriver ofta fel och piltangenterna sitter lite för tätt ihop. Men efter en tids användning så börjar vi vänja oss och att det tar mindre plats på skrivbordet är en klar fördel.

Det är inte heller några problem att sitta i mörkret och skriva tack vare de bakgrundsbelysta tangenterna och ju mer vi använder tangentbordet desto mer börjar vi gilla det. Samtidigt som vi börjar fundera på varför i hela friden Apple inte gör samma ingrepp och ger och bakgrundsbelysta tangenter på sitt Magic Keyboard?

Slutsats

Satechi Compact var svårt att gilla i början men nu efter några veckors användning har vi vant oss med den mindre designen och Magic Keyboard har fått åka ned i förrådet. Att få lite extra plats på skrivbordet är trevligt men räkna som sagt med att det kan vara någon till några veckors användning som krävs innan man vänjer sig. I övrigt så är detta ett välbyggt tangentbord som passar utmärkt i en Apple-miljö. Prislappen ligger på 999 kronor och går bland annat att köpa hos Lifestylestore.

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.