Nästa watchOS kan fokusera på mental hälsa

Nästa generations Apple Watch ryktas få en sensor som kan läsa av syrehalten i blodet. Nu säger Jon Prosser att Apple kommer nyttja detta för att skapa en sektion för mental hälsa i Hälsa-appen.

Den nya funktionen ska kunna varna när panikattacker och ångest börjar byggas upp i kroppen. Genom att läsa av syrenivån i blodet, hjärtrytm och om användaren har hyperventilerat så ska klockan lära sig att känna igen och även kunna varna för nästa attack, föreslå en andningsövning och hjälpa dig att varva ner. Prosser tror att vi skulle kunna få se funktionen redan på WWDC i juni, men tror inte att en ny Apple Watch släpps förens i höst.

Syrehaltsläsaren skvallrades det om redan i april där Max Wienbach berättade att den ska hjälpa oss att hantera stress bättre och att stressfunktionen skulle komma till Apple Watch 4 och senare. Så att Apple visar upp något nytt i Hälsa-appen redan på WWDC är inte omöjligt. Spår av att Apple Watch ska kunna läsa av syrehalten i blodet har även hittats i iOS 14 tillsammans med att den ska få egen funktion för att läsa av vår sömn.

Framtiden får visa om Apple Watch faktiskt blir enheten som kan hjälpa oss träna, sova och må bättre mentalt. Men det hoppas vi på, det ska inte bara vara känslan av att köpa en ny Apple-produkt som får oss att må toppen.

Källa: Macrumors

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
4 svar

För ett par veckor sedan skrev vi om ett rykte att Powerbeats Pro kommer lanseras i nya färger och de ryktena stämde.

Bolaget bakom de smarta brickorna som håller koll på våra nycklar och mycket mer anklagar nu Apple för konkurrenshämmande beteende.

Om du har dragit ut på att köpa nya MacBook Pro 13" och planerat att utöka RAM så blir det nu dubbelt så dyrt.

Har du saknat Svampbob fyrkant så gör han nu intåg på Apples egna speltjänst Apple Arcade.

Dagens nyhet på Apple TV+ är den tecknade serien Central Park. Vi har sett de två första avsnitten och är redan hänförda.

Går du i tankarna att köpa din första Apple Watch, eller börjar din gamla bli trött? Vi benar ut skillnaderna mellan de tre olika Apple Watch-klockorna som går att köpa.