Nästa watchOS kan fokusera på mental hälsa

Nästa generations Apple Watch ryktas få en sensor som kan läsa av syrehalten i blodet. Nu säger Jon Prosser att Apple kommer nyttja detta för att skapa en sektion för mental hälsa i Hälsa-appen.

Den nya funktionen ska kunna varna när panikattacker och ångest börjar byggas upp i kroppen. Genom att läsa av syrenivån i blodet, hjärtrytm och om användaren har hyperventilerat så ska klockan lära sig att känna igen och även kunna varna för nästa attack, föreslå en andningsövning och hjälpa dig att varva ner. Prosser tror att vi skulle kunna få se funktionen redan på WWDC i juni, men tror inte att en ny Apple Watch släpps förens i höst.

Syrehaltsläsaren skvallrades det om redan i april där Max Wienbach berättade att den ska hjälpa oss att hantera stress bättre och att stressfunktionen skulle komma till Apple Watch 4 och senare. Så att Apple visar upp något nytt i Hälsa-appen redan på WWDC är inte omöjligt. Spår av att Apple Watch ska kunna läsa av syrehalten i blodet har även hittats i iOS 14 tillsammans med att den ska få egen funktion för att läsa av vår sömn.

Framtiden får visa om Apple Watch faktiskt blir enheten som kan hjälpa oss träna, sova och må bättre mentalt. Men det hoppas vi på, det ska inte bara vara känslan av att köpa en ny Apple-produkt som får oss att må toppen.

Källa: Macrumors

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
4 svar

iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max. Kan detta bli namnen på höstens iPhone 12-modeller?

Logitech lanserar idag deras senaste mus MX Anywhere 3 som både är liten och enkel att ha med sig, men hur bra är den?

Väntan på en HomeKit-kompatibel dörrklocka är snart över då Netatmos kommer till Sverige den 28 september.

I tisdags höll Apple höstens första event och det lanserades både nya Apple Watches och iPads. Nu är det dags att ta reda på om ni minns vad som presenterades eller sov igenom eventet.

I veckan var det event och både klockor och nya iPads presenterades. Redan dagen efter släpptes nya versioner av operativsystemen till iPhone, Apple Watch, iPad och Apple TV. Här är veckans mest lästa!

Rumsligt ljud eller Spatial audio är en ny funktion till dina AirPods Pro tillsammans med iPhone eller iPad. Det ger ett 3D-audiovisuellt ljud som är väldigt uppslukande.