Recension: När gammalt möter nytt - vi testar tangentbord från Zagg

Vi har fått hem två tangentbord ifrån det amerikanska företaget Zagg som vi har testat och går igenom hur man enkelt kan koppla upp tangentbord och mus till en iPad, där vi även får fram den nya markören som Apple har släppt i den senaste version av iPadOS.

Rugged Book är ett tangentbord och skal som skyddar din iPad ifrån det mesta. Vi får ett bra tangentbord att skriva med, tangenterna är lätta att trycka på som knappt har något motstånd alls.

Vi laddar detta enkelt via Micro-USB. Den översta raden av tangenter är snabbknappar till en mängd olika snabbfunktioner. Lås/lås upp din iPad, byt låt, höj/sänk volymen samt sökfunktion. Det här tangentbordet är utmärkt för dig som är ute väldigt mycket och springer, och inte vill bära med dig en tung laptop.

Håller vi oss till en timmes skrivande om dagen så lovar Zagg upp till två års skrivande mellan varje laddning.

Tri Fold är ett tangentbord som är perfekt när vi sitter vid ett skrivbord och jobbar. Vi vecklar enkelt ut tangentbordet och sen är vi igång. Tangentbordet sätts automatiskt igång när vi vecklat ut det, och när vi fäller ihop det så stängs det av.

Vi får även här ett bra tangentbord att skriva med, sköna tangenter att trycka på som knappt har något motstånd. Micro-USB även för detta tangentbord, och vi får en rad med snabbknappar till olika funktioner som med Rugged Book.

Samt att vi får en inbyggd trackpad, vilket gör jobbet ännu smidigare. Tyvärr verkar trackpaden inte ha stöd för de senaste funktionerna i iPadOS. Vi slipper släpa på en extern mus och vid behov kan vi koppla ihop det här tangentbordet med två enheter.

Summering

Zagg visar att de kan göra riktigt bra tangentbord som inte behöver kosta en förmögenhet och vi kan för en relativt liten peng få användning av våra äldre iPads igen och använda dem som arbetsredskap.

Missa inte vår videorecension av de här två tangentborden där vi även går igenom hur man enkelt parar ihop iPaden med tangentbord och mus. Vi tittar även närmare på den nya mus markören Apple har släppt till iPadOS 13.4.1:

Namn
Rugged Book
Tillverkare
Zagg
Färg
Svart
Material
Rostfritt stål, Silikon, Polykarbonat
Vikt
0,728 kg
Anslutning
Blåtand
Pris
Ca 1 000 kronor
Namn
Tri Fold
Tillverkare
Zagg
Färg
Svart
Vikt
0,268 kg
Anslutning
Blåtand
Pris
Ca 800 kronor
Skriven av Mathias Severyd
Kommentarer
1 svar

Vi gillar verkligen Apple Magic Keyboard men en sak som aldrig verkar komma är bakgrundsbelysta tangenter vilket är tacksamt i lite sämre belysning.

Arlo som har ett gäng HomeKit-kompatibla kameror har nu lanserat sin smarta ringklocka Arlo Video Doorbell i Sverige.

Apple Pencil är en trevlig liten pryl som funnits med ett bra tag i Apples sortiment och nästa modell kan få sig ett nytt utseende.

iOS 14 som vi förväntar oss få se på WWDC senare den här månaden sägs stödja alla enheter som stödjer iOS 13 idag. Så inga bortfall för äldre enheter väntar.

Digital Inn har haft det tufft de senaste åren och den 22 april försattes bolaget i konkurs.

Igår rullade en ny säkerhetsuppdatering för iOS och iPadOS ut. Främsta nyheten var att jailbreaket från Unc0ver dödades.