Recension: När gammalt möter nytt - vi testar tangentbord från Zagg

Vi har fått hem två tangentbord ifrån det amerikanska företaget Zagg som vi har testat och går igenom hur man enkelt kan koppla upp tangentbord och mus till en iPad, där vi även får fram den nya markören som Apple har släppt i den senaste version av iPadOS.

Rugged Book är ett tangentbord och skal som skyddar din iPad ifrån det mesta. Vi får ett bra tangentbord att skriva med, tangenterna är lätta att trycka på som knappt har något motstånd alls.

Vi laddar detta enkelt via Micro-USB. Den översta raden av tangenter är snabbknappar till en mängd olika snabbfunktioner. Lås/lås upp din iPad, byt låt, höj/sänk volymen samt sökfunktion. Det här tangentbordet är utmärkt för dig som är ute väldigt mycket och springer, och inte vill bära med dig en tung laptop.

Håller vi oss till en timmes skrivande om dagen så lovar Zagg upp till två års skrivande mellan varje laddning.

Tri Fold är ett tangentbord som är perfekt när vi sitter vid ett skrivbord och jobbar. Vi vecklar enkelt ut tangentbordet och sen är vi igång. Tangentbordet sätts automatiskt igång när vi vecklat ut det, och när vi fäller ihop det så stängs det av.

Vi får även här ett bra tangentbord att skriva med, sköna tangenter att trycka på som knappt har något motstånd. Micro-USB även för detta tangentbord, och vi får en rad med snabbknappar till olika funktioner som med Rugged Book.

Samt att vi får en inbyggd trackpad, vilket gör jobbet ännu smidigare. Tyvärr verkar trackpaden inte ha stöd för de senaste funktionerna i iPadOS. Vi slipper släpa på en extern mus och vid behov kan vi koppla ihop det här tangentbordet med två enheter.

Summering

Zagg visar att de kan göra riktigt bra tangentbord som inte behöver kosta en förmögenhet och vi kan för en relativt liten peng få användning av våra äldre iPads igen och använda dem som arbetsredskap.

Missa inte vår videorecension av de här två tangentborden där vi även går igenom hur man enkelt parar ihop iPaden med tangentbord och mus. Vi tittar även närmare på den nya mus markören Apple har släppt till iPadOS 13.4.1:

Namn
Rugged Book
Tillverkare
Zagg
Färg
Svart
Material
Rostfritt stål, Silikon, Polykarbonat
Vikt
0,728 kg
Anslutning
Blåtand
Pris
Ca 1 000 kronor
Namn
Tri Fold
Tillverkare
Zagg
Färg
Svart
Vikt
0,268 kg
Anslutning
Blåtand
Pris
Ca 800 kronor
Skriven av Mathias Severyd
Kommentarer
1 svar

Går du i tankarna att köpa din första Apple Watch, eller börjar din gamla bli trött? Vi benar ut skillnaderna mellan de tre olika Apple Watch-klockorna som går att köpa.

Philips Hue Play HDMI Sync Box för att vara exakt. Boxen får idag en stor uppdateringar med flera trevliga funktioner.

Spotify har lyssnat på alla användare som i flera år har bett dem ta bort taket på 10 000 låtar i biblioteket.

Att slänga Apple-kartonger skall ingen människa någonsin behöva utsätta sig för men Marcus hade inget val.

En rapport som DigiTimes tagit del av pekar på att kommande AirPods får nya sensorer för att mäta puls och blodsyre direkt i örat.

Nu finns Catalina 10.15.5 ute och kommer med förbättrad koll på batterihälsa i din MacBook.