Apple lanserar uppdaterad MacBook Pro 13"

Vi är många som har gått och väntat på en uppdaterad MacBook Pro som får samma behandling som sin storebror och nu är dagen äntligen här.

Det verkar som att ryktena inte stämde då den uppdaterade MacBook Pro fortfarande har en skärm på 13 tum.

Vi börjar med utsidan

På utsidan har det inte hänt så mycket men när vi öppnar upp locket bjuds vi ett nytt tangentbord. Det nya tangentbordet har fått samma behandling som MacBook Pro 16" där de har tagit bort butterfly-tangentbordet och gått tillbaka till saxmekanism. På tangentbordet har vi även en fysisk ESC-knapp och piltangenterna har gjorts om och har återigen samma form som äldre MacBook-datorer.

På insidan har det hänt desto mer

Nya MacBook Pro 13" har nu dubbelt så stort lagringsutrymme som föregående generation. Standardlagring ligger nu på 256GB och det går att köpa med upp till 4TB intern SSD-lagring. Det går även att köpa till och ha upp till 32GB RAM så badbollen aldrig visar sig igen. Den går även att köpa med tionde generationens fyrkärniga Intel Core-processorer med Turbo Boost upp till 4,1 GHz. Det går även att ansluta Pro Display XDR med full 6K-upplösning tack vare Intel Iris Plus Graphics som nu bjuder på upp till 80 procent snabbare grafik jämfört med föregående modeller. Datorn kommer med andra generationens Apple T2 Security-chip.

Vad kostar den?

Priset för instegsmodellen ligger på 16 995 kronor och maxar vi den med extra allt så landar vi på 46 995 kronor. Datorn går att köpa redan idag och skall du inte konfigurera upp den extra så är den i din ägo inom 2-3 dagar.

Källa: Apple

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
14 svar

Den populära kamera-appen Camera+ har fått sig en uppföljare som nu går att ladda ned i App Store.

SVT hoppar på tåget om att alla i Sverige skall få uppleva lite bättre ljud och just nu har de dragit igång lite tester för 5.1-ljud.

Fjärde genrationen iPad Air kan komma att laddas med USB-C om vi ska tro på japanskt skvaller.

Sonos Radio som tidigare har funnits tillgängligt i bland annat USA, Kanada, Storbritannien, Irland och Australien kommer idag till Sverige.

Antalet HomeKit-kompatibla kameror börja öka nu vilket är trevligt och näste man till rakning är Eve Cam.

Kod i den läckta versionen av iOS 14 visar att Apple planerar att lägga in inbyggd översättning direkt i Safari samtidigt som det kommer med fullt Apple Pencil-stöd.