iFixit tar reda på vilka delar som går at byta mellan iPhone 8 och iPhone SE

För en tid sedan släpptes en video där Iphone SE plockades isär. Nu har iFixit gått djupare och tittat på vilka delar som faktiskt är likadana och kan bytas mellan iPhone SE och iPhone 8.

Det är ovanligt med en iPhone med bakåtkompatibilitet men nu kan man faktiskt byta delar och till och med förbättra sin gamla iPhone 8. Skärmen tillsammans med kamera, sensorer och mikrofon går att byta ut och det gör att ett skärmbyte på en iPhone SE inte behöver blir speciellt kostsamt.

Men skulle vi byta hela framstycket på en iPhone SE skulle vi förlora True Tone i skärmen och hemknappen går inte byta pågrund av säkerheten i Touch ID. Batterierna ser identiska ut men går dessvärre inte byta ut då de har olika kopplingar. Batteriet från iPhone 11 har samma koppling som iPhone SE men ger ett felmeddelande och det fungerar inte. SIM-delen är den samma och går att byta rakt av.

Men att Apple gjort delar av telefonen identisk är ändå bra, dels har de gissningsvis en massa komponenter kvar som skulle kastas annars och det öppnar upp för de som reparerar själva vilket är både ekonomisk och bra för miljön. Så med en iPhone SE kan man få en väldigt prisvärd telefon som kan hålla i många många år framöver.

Ni kan se hela undersökningen hos iFixit.

Här är videon där vi fick se insidan på iPhone SE för första gånge.

Källa: 9to5mac

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
2 svar

14 augusti premiärvisas Ted Lasso. Som är namnet på både serien och huvudpersonen. En vilsen amerikansk tränare i England.

Men nu är det åtgärdat via Apples buggprogram och en person blev lite rikare.

Det är den nuvarande Netatmo Presence som även får siren för att kunna agera hemlarm.

Leonardo DiCaprio och Robert Di Niro ska spela huvudrollerna.

För ett par veckor sedan skrev vi om ett rykte att Powerbeats Pro kommer lanseras i nya färger och de ryktena stämde.

Bolaget bakom de smarta brickorna som håller koll på våra nycklar och mycket mer anklagar nu Apple för konkurrenshämmande beteende.