Recension: Vi testar dubbel laddplatta från mophie

Vi rapporterade om flera AirPowerersättare under CES-mässan förra året, Dual Wireless Charging Pad var en utav dem. Det är långt ifrån AirPowerersättaren vi drömmer om, men är ändå en trevlig och prisvärd laddplatta.

Den vi testar har tillägget fabric i namnet och betyder att den har ett mockamaterial på toppen som mophie kallar premium Ultrasuede, vilket upplevs väldigt trevligt. Dessutom har den en silikonkant runt plattan som gör att enheterna ligger på plats då det skapar friktion.

Materialet på toppen och prislappen är höjdpunkten med denna laddplatta. Vi vill inte riktigt sluta pilla på ultrasuede.

Denna platta är som de flesta andra plattor på marknaden idag och vi måste placera vår enhet ganska precis över laddningselementen, men denna är betydligt mer förlåtande än andra plattor vi testat. Men det krävs ändå att man lägger enheten på sin plats. Den har två laddplatser så att man kan ladda mobilen och AirPods eller två mobiler trådlöst samtidigt. Den saknar laddning för Apple Watch men det kan enkelt lösas genom att koppla in den vanliga Apple Watch-laddaren i USB-uttaget på baksidan. Tre enheter samtidigt är inga problem att ladda med de två laddningsplatserna och den extra USB-utgången som tillsammans levererar 10 watt eller så kan en enhet snabbladdas genom att ta till vara på alla dessa watt. Den kommer med en AC-adapter vi pluggar in i väggen för att leverera ström till plattan.

Som många av mophies produkter har den en ganska clean och enkel design som tilltalar oss. Den är lätt att placera på skrivbordet eller sängbordet utan att den sticker ut väsentligt. Så som vi har använt den på skrivbordet under skärmen med en Apple Watch-laddare inkopplad funkar den alldeles utmärkt.

Det är en trevlig laddare och för en inte allt för stor peng får man vad som utlovas. En smidig trådlös laddare för två enheter där det går addera ytterligare en via USB-uttaget. Det är materialet på laddarens platta och priset som gör att vi kan rekommendera denna, materialet ger en lite lyxigare känsla för prislappen på runt 800 kronor och jämfört med den andra mophieladdare som undertecknad hade på samma plats på skrivbordet så är den här flera gånger bättre och mer förlåtande med placeringen. Vilket har gjort tillvaron lite enklare.

En mer verklighetstrogen bild med sladdar.

Du hittar bästa pris på prisjakt.

Tillverkarens produktsida.

Skriven av Dennis Klarin

Den populära kamera-appen Camera+ har fått sig en uppföljare som nu går att ladda ned i App Store.

SVT hoppar på tåget om att alla i Sverige skall få uppleva lite bättre ljud och just nu har de dragit igång lite tester för 5.1-ljud.

Fjärde genrationen iPad Air kan komma att laddas med USB-C om vi ska tro på japanskt skvaller.

Sonos Radio som tidigare har funnits tillgängligt i bland annat USA, Kanada, Storbritannien, Irland och Australien kommer idag till Sverige.

Antalet HomeKit-kompatibla kameror börja öka nu vilket är trevligt och näste man till rakning är Eve Cam.

Kod i den läckta versionen av iOS 14 visar att Apple planerar att lägga in inbyggd översättning direkt i Safari samtidigt som det kommer med fullt Apple Pencil-stöd.