Recension: Sudio Ett - grönt är skönt

Sudio är tillbaka med ett par nya true wireless-hörlurar som bjuder på aktiv brusreducering och en design som skiljer sig från deras tidigare hörlurar.

De senaste hörlurarna som undertecknad testade från Sudio var Sudio Fem och det som var lite tråkigt var att aktiv brusreducering saknades. Bolaget är nu tillbaka med Sudio Ett och gissa vad som är en av nyheterna? - Aktiv brusreducering.

En ny design

Sudio Ett har en helt ny design jämfört med Sudio Fem och påminner mer om en liknande design som AirPods Pro med ett skaft som går ned. Hörlurarna är av typen in-ear och Sudio är väldigt generösa genom att skicka med åtta olika gummiproppar i kartongen. Fodralet till hörlurarna som även laddar upp dem är även det omgjort. Sudio har gått från en rund design till ett mer fyrkantigt fodral som vi tycker är lite väl stort och klumpigt. Till skillnad från AirPods så erbjuds Sudio Ett i fyra olika färger, svart, vitt, grönt och rosa.

Låter de bra?

Sudio Ett har ett klart och balanserat ljud och med de rätta propparna sitter hörlurarna bra i våra öron och släpper inte in eller ut avsevärt mycket ljud. Det vi saknar är det lilla extra trycket från basen som vi tycker är lite i klenaste laget. I övrigt så bjuder Ett på ett helt okej ljud men vi tycker att ljudet var bättre balanserat i den tidigare modellen Sudio Fem. Sudio Ett har även aktiv brusreducering som vi kan aktivera genom att trycka tre gånger på ena hörluren. Den gör ett helt okej jobb med att delvis ta bort motorljud och liknande men vanliga omgivningsljud hör vi nästan ingen skillnad på. När det kommer till röstsamtal så fungerar de utmärkt inomhus, men som många andra true wireless-hörlurar är de känsliga för vind.

Sudio Ett har en fysisk knapp på varje hörlur där vi kan starta och stoppa musiken, svara och lägga på i samtal, slå av och på aktiv brusreducering samt hoppa mellan olika spår. Precis som majoriteten av de flesta true wireless-hörlurar på marknaden så saknas volymkontroll direkt på hörluren.

Teknik och passform

Sudio Ett sitter bekvämt och bra i våra öron och har inga tendenser till att ramla ut. Som alltid är just passform väldigt individuellt och då är det tacksamt att Sudio skickar med så många olika pluggar. Sudio Ett kommer utrustade med Bluetooth 5.0 och vi har inga som helst problem med hackande ljud eller tappad uppkoppling. Vi har dock noterat att hörlurarna ibland inte stänger av sig när de placeras i laddfodralet vilket medför att ljudet skickas till hörlurarna fast vi inte använder dem. Det blir lite av ett störmoment speciellt om de ligger i ryggsäcken och vi är i ett annat rum och vill använda telefonens högtalare för att titta på ett klipp eller liknande. När det kommer till batteritid så kan vi lyssna på musik i sex timmar utan brusreducering igång och fyra timmar om vi aktiverar det. Tack vare det medföljande laddfodralet så kan vi med ett fulladdat sådant få ut 30 timmars musiklyssning innan fodral och hörlurar måste laddas upp med den medföljande USB-C-kabeln (20 timmar med brusreducering igång).

Summering

Sudio Ett är ett par fullt godkända hörlurar med ett ljudbild som inte får oss att ramla av stolen men fungerar för vardaglig lyssning. Vi tycker att brusreduceringen är lite för klen men vi gillar verkligen designen på hörlurarna och ett stort plus att de skickar med så många olika pluggar. Prislappen ligger i skrivande stund på 1 599 kronor vilket vi tycker är lite i överkant med tanke på hur de presterar. Men är du ute efter ett par trådlösa hörlurar som du kan slänga ned i väskan och ha med dig hela dagen så kan Sudio Ett absolut vara ett alternativ.

Namn
Sudio Ett
Tillverkare
Sudio
Funktioner
Trådlösa Bluetooth-lurar (Bluetooth version 5.0), Aktiv brusreducering, USB-C-laddning, IPX5.
Speltid
6 timmar (4 timmar med ANC och musik)
Vikt
5 gram per hörlur
Räckvidd
10 meter
Färger
Grönt, svart, vitt och rosa
Pris
1599 kronor
Skriven av Marcus Attefors

14 augusti premiärvisas Ted Lasso. Som är namnet på både serien och huvudpersonen. En vilsen amerikansk tränare i England.

Men nu är det åtgärdat via Apples buggprogram och en person blev lite rikare.

Det är den nuvarande Netatmo Presence som även får siren för att kunna agera hemlarm.

Leonardo DiCaprio och Robert Di Niro ska spela huvudrollerna.

För ett par veckor sedan skrev vi om ett rykte att Powerbeats Pro kommer lanseras i nya färger och de ryktena stämde.

Bolaget bakom de smarta brickorna som håller koll på våra nycklar och mycket mer anklagar nu Apple för konkurrenshämmande beteende.