Rykte: Apple kommer lansera dator med egen processor 2021

Det har länge ryktats om att Apple jobbar på en egen processor till sina Mac-datorer och en lansering kan ske 2021.

Det är Bloomberg som påstår sig ha källor med insyn i saken och enligt dem så kommer första datorn från Apple med en egen processor lanseras 2021. Processorn ska enligt Bloomberg vara baserad på A14-processorn som kommer lanseras i nästa iPhone-modell. Totalt är det tre olika processorer som det arbetas på och 2021 kan bli året då Apple blir lite mindre beroende av andra bolag.

Under 2006 gick Apple över till att börja använda processorer från Intel och i juli förra året köpte Apple upp majoriteten av Intel's verksamhet för modemchipp för en miljard dollar. Som alltid vid rykten ska det intas med en nypa salt.

Källa Bloomberg, Bild: iFixIt

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
4 svar

Den populära kamera-appen Camera+ har fått sig en uppföljare som nu går att ladda ned i App Store.

SVT hoppar på tåget om att alla i Sverige skall få uppleva lite bättre ljud och just nu har de dragit igång lite tester för 5.1-ljud.

Fjärde genrationen iPad Air kan komma att laddas med USB-C om vi ska tro på japanskt skvaller.

Sonos Radio som tidigare har funnits tillgängligt i bland annat USA, Kanada, Storbritannien, Irland och Australien kommer idag till Sverige.

Antalet HomeKit-kompatibla kameror börja öka nu vilket är trevligt och näste man till rakning är Eve Cam.

Kod i den läckta versionen av iOS 14 visar att Apple planerar att lägga in inbyggd översättning direkt i Safari samtidigt som det kommer med fullt Apple Pencil-stöd.