Apple ändrar välgörenhet för (PRODUCT)RED

Apple berättade idag att de byter välgörenhetsfond för sina (PRODUCT)RED-produkter. Tidigare har vinsten gått till stöd för HIV/AIDS men nu och fram till sista september går istället stödet till COVID-19.

Apple och RED stöttar nu Global funds nystartade COVID-19 Response Mechanism. Det är alltså samma hjälporganisation men med annan riktning. Pengarna kommer gå till skyddsmasker, provtagning, labb-utrustning, säkerhet i samhällen och mycket mer. Samtidigt som de kommer fortsätta tillverka sina egna masker och erbjuda hjälp via sitt fraktsystem.

Apple har en hel rad (PRODUCT)RED-produkter och inte minst släptes den nya iPhone SE i den fina röda färgen. Apple Watch-armband, mobil och ipad-skal tillsammans med mycket annat i den röda nyansen kommer med andra ord stötta kampen mot COVID-19 en tid framöver. Så passa på att handla för en god sak.

Källa: Macrumors

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
1 svar

Igår skrev vi om att iPad Air blir uppdaterad med USB-C och kanske till och med får en lillebror, iPad Air Mini. Idag kommer nyheter om nästa års iPad Pro.

Rykten har cirkulerat om att Apple kommer ta fram en prenumerationstjänst som ger dig både Apple TV+ och Apple Music till en billigare månadskostnad. Nu har kod hittats i iOS 13.5.5 som bestyrker detta.

Ännu en vecka har gått och Dennis, Marcus och Mathias är tillbaka och vill lätta sina hjärtan.

Den populära kamera-appen Camera+ har fått sig en uppföljare som nu går att ladda ned i App Store.

SVT hoppar på tåget om att alla i Sverige skall få uppleva lite bättre ljud och just nu har de dragit igång lite tester för 5.1-ljud.

Fjärde genrationen iPad Air kan komma att laddas med USB-C om vi ska tro på japanskt skvaller.