Bloomberg tror att vi får se mycket av det vi drömmer om i år

Nyheterna är ganska ensidiga i dagsläget men i dagarna gick nyhetsjätten Bloomberg ut med skvaller och läckor från Apple. Kanske får vi se många trevliga nyheter från Apple i år trots allt?

Bloomberg rapporterade att av de fyra nya ryktade mobilerna i iPhone 12-linjen kommer två få ny design med platta kanter i rostfritt stål likt dagens iPad Pro. Även att kamera och FaceID-flärpen kommer krympa.

Gurun inom Appleskvaller Ming-Chi Kuo förespådde redan i september förra året att toppmodellerna av iPhone skulle få ny design som påminner om iPhone 4 och komma i fyra modeller där en utav dem får en storlek på 6,7 tum. Precis som Bloomberg nu rapporterar. Dessutom att de två toppmodellerna får LiDAR-sensor som gjorde sin debut nu i iPad Pro 2020.

Vi brukar få se vår nya telefon i september, men att Apple ska lyckas producera och visa upp alla dessa under rådande pandemi har vi svårt att se. Bloomberg gissar också att vi kommer få se årets släpp senare än vanligt.

Många suckade åt ryktet om att flärpen krymper i år och att de inte lyckats få bort den helt, men Bloomberg skriver också att Apple jobbar på att hitta en teknik för att göra just detta.

De säger också att en mindre och billigare HomePod kommer släppas senare i år. En ny mindre HomePod, som även släpps i Sverige vore minst sagt välkommet. Vi läser om att Appleanställda får halva priset på dessa högtalare men vi kan fortfarande inte gå till en vanlig butik att köpa dem. Men en mindre billigare version skulle absolut göra att Apples smarta högtalare får en större spridning och vi hoppas verkligen de når även oss.

Bloomberg skriver också om att AirTags kommer tillsammans med en liten läderväska som går att fästa i sin nyckelknippa. De beskriver AirTagen som en tunn, liten hockeypuck som hjälper en att spåra sina saker men ger inget mer precist releasedatum än att de kommer släppas senare i år.

Rapporten innehåller mycket av det vi redan kunnat läsa men adderar också hopp om att vi faktiskt får se dessa produkter i år. Vilket får oss att sitta som på nålar av förväntan.

Källa: 9to5mac och Bloomberg

Skriven av Dennis Klarin

Namnet "iPhone 12 Mini" dök upp för första gången förra veckan och nu verkar det som att det faktiskt blir det officiella namnet på Apples minsta iPhone 12-modell.

Amazon Luna är här och ser till att kunna ta marknadsandelarna på Apples enheter som varken Google eller Microsoft lyckats komma åt.

Snart är det förhoppningsvis dags för Apple att visa upp nya iPhone 12-serien men tills dess kan vi njuta av en bild på den nya laddkabeln.

Då var det dags att plugga in laddaren i telefonen igen för ikväll har Apple lanserat iOS 14.0.1.

Mophie fortsätter pumpa ut produkter till våra Apple-produkter så vi aldrig skall behöva ha ett tomt batteri.

Idag har vi finbesök i Macradion med en speciell gäst som har doppat fötterna i alla ekosystem där ute.