Rykte: Apple köper upp VR-företag

Tim Cook verkar vara på shoppingtur i techbranchens galleria.

Det ryktas om att Apple är i en process av att köpa upp företaget NextVR, vilket är en stor spelare i VR-sammanhang. De håller i bland annat sport och underhållningsevent och levererar virtuell verklighet till Playstation, Oculus, HTC, Microsoft och Lenovo. Dessutom äger de över 40 patent som rör området.

Så det vore sannerligen ingen dålig värvning till sitt ARkit och för ett framtida VR-headset eller rent av Apple Glasses som många drömmer om. NextVR har tappat närmare 40% av sin personal och fått kämpa hårt senaste året, men nu sägs det att Apple betalar runt 100 miljoner dollar för företaget.

Källa: 9to5mac

Skriven av Dennis Klarin

Nästa stora dramafilm från Apple verkar innehålla det som krävs för en Oscar och Apple själva verkar tro det som ser till att släppa den precis lagom tills det är dags att nominera.

Är du inte helt sugen på att lägga en bit över 4 000 för Magic Keyboard till iPad Pro? Vi har spanat in Brydge Pro+ som kostar ungefär hälften av den summan.

Ming-Chi Kuo har enligt sina källor en tidsram om när det kommer nydesignade MacBooks från Apple och tyvärr kommer vi att få vänta lite.

Senaste rykten delar upp iPad Pro-serien till två separata släpp. Där den ena ska få miniLED och den andra OLED.

Trött på att lamporna inte anpassar sig till ljuset ute? Nu är det problemet borta om du har Philips Hue.

December närmar sig med stormsteg och nu är det inte många dagar kvar tills vi drar igång vår alldeles egna julkalender.