Rykte: Apple köper upp VR-företag

Tim Cook verkar vara på shoppingtur i techbranchens galleria.

Det ryktas om att Apple är i en process av att köpa upp företaget NextVR, vilket är en stor spelare i VR-sammanhang. De håller i bland annat sport och underhållningsevent och levererar virtuell verklighet till Playstation, Oculus, HTC, Microsoft och Lenovo. Dessutom äger de över 40 patent som rör området.

Så det vore sannerligen ingen dålig värvning till sitt ARkit och för ett framtida VR-headset eller rent av Apple Glasses som många drömmer om. NextVR har tappat närmare 40% av sin personal och fått kämpa hårt senaste året, men nu sägs det att Apple betalar runt 100 miljoner dollar för företaget.

Källa: 9to5mac

Skriven av Dennis Klarin

Apples egna tangentbord till iPad saknar idag funktionsknappar för att kunna behålla storleken på tangenterna. Flera andra tillverkar har dedikerade knappar för att ändra ljusstyrka, volym och musikkontroller. Nu jobbar Apple för att ta fram nya kortkommandon för dessa funktioner.

Igår skrev vi om att iPad Air blir uppdaterad med USB-C och kanske till och med får en lillebror, iPad Air Mini. Idag kommer nyheter om nästa års iPad Pro.

Rykten har cirkulerat om att Apple kommer ta fram en prenumerationstjänst som ger dig både Apple TV+ och Apple Music till en billigare månadskostnad. Nu har kod hittats i iOS 13.5.5 som bestyrker detta.

Ännu en vecka har gått och Dennis, Marcus och Mathias är tillbaka och vill lätta sina hjärtan.

Den populära kamera-appen Camera+ har fått sig en uppföljare som nu går att ladda ned i App Store.

SVT hoppar på tåget om att alla i Sverige skall få uppleva lite bättre ljud och just nu har de dragit igång lite tester för 5.1-ljud.