Apple köper upp AI-företag

Uppköpet av AI-företaget Voysis skvallrar om att Apple satsar på att förbättra Siri.

Voysis är ett AI-företag som hjälper datorer och telefonväxlar att förstå vad vi säger. Företagets VD har tidigare sagt i en intervju att de inte ser sig som någon utmanare till de stora AI-assistenterna som Siri, Google och Alexa. Att de mer jobbar med bassystem för att telefonväxlar ska fungera smärtfritt. Men uppköpet skvallrar om att Apple vill använda deras teknik för att förbättra Siri. Vad Apple betalade vill de inte tala om.

Källa: Omni

Skriven av Dennis Klarin

Apples egna tangentbord till iPad saknar idag funktionsknappar för att kunna behålla storleken på tangenterna. Flera andra tillverkar har dedikerade knappar för att ändra ljusstyrka, volym och musikkontroller. Nu jobbar Apple för att ta fram nya kortkommandon för dessa funktioner.

Igår skrev vi om att iPad Air blir uppdaterad med USB-C och kanske till och med får en lillebror, iPad Air Mini. Idag kommer nyheter om nästa års iPad Pro.

Rykten har cirkulerat om att Apple kommer ta fram en prenumerationstjänst som ger dig både Apple TV+ och Apple Music till en billigare månadskostnad. Nu har kod hittats i iOS 13.5.5 som bestyrker detta.

Ännu en vecka har gått och Dennis, Marcus och Mathias är tillbaka och vill lätta sina hjärtan.

Den populära kamera-appen Camera+ har fått sig en uppföljare som nu går att ladda ned i App Store.

SVT hoppar på tåget om att alla i Sverige skall få uppleva lite bättre ljud och just nu har de dragit igång lite tester för 5.1-ljud.