Plötsligt händer det - widgets kommer till iOS 14

Något som har funnits till Android-telefoner sedan urminnes tider är widgets på hemskärmen och nu ser det ut att komma till iOS och iPadOS.

Det är sidan 9To5Mac som återigen har hittat lite nya godsaker i koden till iOS 14 som går under kodnamnet "Avocado". I koden framgår det att iOS 14 och iPadOS 14 kommer att kunna ha widgets på hemskärmen som kommer gå att flytta runt som man själv vill. Det kan vara allt från kontroller till Apple Music eller en widget som visar aktuellt väder.

Utöver detta har en användare på Twitter vid namn DongleBookPro kommit över ett par skärmdumpar på hur bakgrundsbilder ser ut i iOS och iPadOS 14. Bakgrundsbilder kommer att kategoriseras så det blir enklare att scrolla bland alla olika bilder som går att välja. Det finns även en helt ny funktion som kallas "Smart Dynamic Wallpaper" och den går att ställa in på enbart hemskärmen. Funktionen ger oss en dynamisk bakgrundsbild som kan gå från ett mörkare tema, till enkla färger eller en suddig. Detta kan helt klart ha att göra med de kommande widgets så bakgrundsbilden inte stör ut eventuella widgets.

iOS 14 och iPadOS 14 kommer att visas upp på WWDC i juni som i år kommer att hållas helt digital utan någon inbjudan för press eller anställda.

Källa: Twitter & 9To5Mac

Skriven av Marcus Attefors

Tom’s Guide testar batteritiden på både iPhone 12 och iPhone 12 Pro och bekräftar det vi redan vet om 5G - att det drar ström.

iPhone 12 Pro Max är större och bättre men batteritiden verkar bli detsamma som föregångaren.

Äntligen kom samma designspråk som vi har på iPad Pro till iPad Air och nu skall vi ta en titt för att se om den lever upp till förväntningarna.

AirTags saknas fortfarande och nya rykten talar för att den lilla trackern kan komma i två storlekar.

På fredag är det dags, då kommer äntligen iPhone 12 och iPhone 12 Pro och vi är många som har längtat efter dessa telefoner.

Apple Music vidareutvecklas och blåser liv i vår barndoms musikkanaler. Igår lanserade Apple sin musikkanal Apple Music TV som är en kanal i Apple TV-appen som ger oss musikvideos dygnet runt.