Plötsligt händer det - widgets kommer till iOS 14

Något som har funnits till Android-telefoner sedan urminnes tider är widgets på hemskärmen och nu ser det ut att komma till iOS och iPadOS.

Det är sidan 9To5Mac som återigen har hittat lite nya godsaker i koden till iOS 14 som går under kodnamnet "Avocado". I koden framgår det att iOS 14 och iPadOS 14 kommer att kunna ha widgets på hemskärmen som kommer gå att flytta runt som man själv vill. Det kan vara allt från kontroller till Apple Music eller en widget som visar aktuellt väder.

Utöver detta har en användare på Twitter vid namn DongleBookPro kommit över ett par skärmdumpar på hur bakgrundsbilder ser ut i iOS och iPadOS 14. Bakgrundsbilder kommer att kategoriseras så det blir enklare att scrolla bland alla olika bilder som går att välja. Det finns även en helt ny funktion som kallas "Smart Dynamic Wallpaper" och den går att ställa in på enbart hemskärmen. Funktionen ger oss en dynamisk bakgrundsbild som kan gå från ett mörkare tema, till enkla färger eller en suddig. Detta kan helt klart ha att göra med de kommande widgets så bakgrundsbilden inte stör ut eventuella widgets.

iOS 14 och iPadOS 14 kommer att visas upp på WWDC i juni som i år kommer att hållas helt digital utan någon inbjudan för press eller anställda.

Källa: Twitter & 9To5Mac

Skriven av Marcus Attefors

Apples egna tangentbord till iPad saknar idag funktionsknappar för att kunna behålla storleken på tangenterna. Flera andra tillverkar har dedikerade knappar för att ändra ljusstyrka, volym och musikkontroller. Nu jobbar Apple för att ta fram nya kortkommandon för dessa funktioner.

Igår skrev vi om att iPad Air blir uppdaterad med USB-C och kanske till och med får en lillebror, iPad Air Mini. Idag kommer nyheter om nästa års iPad Pro.

Rykten har cirkulerat om att Apple kommer ta fram en prenumerationstjänst som ger dig både Apple TV+ och Apple Music till en billigare månadskostnad. Nu har kod hittats i iOS 13.5.5 som bestyrker detta.

Ännu en vecka har gått och Dennis, Marcus och Mathias är tillbaka och vill lätta sina hjärtan.

Den populära kamera-appen Camera+ har fått sig en uppföljare som nu går att ladda ned i App Store.

SVT hoppar på tåget om att alla i Sverige skall få uppleva lite bättre ljud och just nu har de dragit igång lite tester för 5.1-ljud.