Plötsligt händer det - widgets kommer till iOS 14

Något som har funnits till Android-telefoner sedan urminnes tider är widgets på hemskärmen och nu ser det ut att komma till iOS och iPadOS.

Det är sidan 9To5Mac som återigen har hittat lite nya godsaker i koden till iOS 14 som går under kodnamnet "Avocado". I koden framgår det att iOS 14 och iPadOS 14 kommer att kunna ha widgets på hemskärmen som kommer gå att flytta runt som man själv vill. Det kan vara allt från kontroller till Apple Music eller en widget som visar aktuellt väder.

Utöver detta har en användare på Twitter vid namn DongleBookPro kommit över ett par skärmdumpar på hur bakgrundsbilder ser ut i iOS och iPadOS 14. Bakgrundsbilder kommer att kategoriseras så det blir enklare att scrolla bland alla olika bilder som går att välja. Det finns även en helt ny funktion som kallas "Smart Dynamic Wallpaper" och den går att ställa in på enbart hemskärmen. Funktionen ger oss en dynamisk bakgrundsbild som kan gå från ett mörkare tema, till enkla färger eller en suddig. Detta kan helt klart ha att göra med de kommande widgets så bakgrundsbilden inte stör ut eventuella widgets.

iOS 14 och iPadOS 14 kommer att visas upp på WWDC i juni som i år kommer att hållas helt digital utan någon inbjudan för press eller anställda.

Källa: Twitter & 9To5Mac

Skriven av Marcus Attefors

Har du saknat Svampbob fyrkant så gör han nu intåg på Apples egna speltjänst Apple Arcade.

Dagens nyhet på Apple TV+ är den tecknade serien Central Park. Vi har sett de två första avsnitten och är redan hänförda.

Går du i tankarna att köpa din första Apple Watch, eller börjar din gamla bli trött? Vi benar ut skillnaderna mellan de tre olika Apple Watch-klockorna som går att köpa.

Philips Hue Play HDMI Sync Box för att vara exakt. Boxen får idag en stor uppdateringar med flera trevliga funktioner.

Spotify har lyssnat på alla användare som i flera år har bett dem ta bort taket på 10 000 låtar i biblioteket.

Att slänga Apple-kartonger skall ingen människa någonsin behöva utsätta sig för men Marcus hade inget val.