Nya iPad Pro höjer säkerheten kring kundernas integritet

Apple har tagit ännu ett steg fram för sina kunders integritet och säkerhet i deras senaste iPad Pro som lanserades för ungefär en vecka sedan.

I deras supportdokument för iPad Pro visar det sig att om man har ett MFI-fodral till sin iPad Pro så kommer mikrofonen att kopplas ned helt när man stänger locket. Det fina är att inget program oavsett om det har root- eller kernel-tillgång så går inte mikrofonen att starta.

T2-chippet som gjorde debut 2018 i MacBook-serien fungerar på samma sätt. Så fort locket till datorn stängs så klipps all kommunikation till mikrofon till kameran.

Vill ni läsa mer om funktionen så går det att göra hos Apple.

Skriven av Marcus Attefors

Apples egna tangentbord till iPad saknar idag funktionsknappar för att kunna behålla storleken på tangenterna. Flera andra tillverkar har dedikerade knappar för att ändra ljusstyrka, volym och musikkontroller. Nu jobbar Apple för att ta fram nya kortkommandon för dessa funktioner.

Igår skrev vi om att iPad Air blir uppdaterad med USB-C och kanske till och med får en lillebror, iPad Air Mini. Idag kommer nyheter om nästa års iPad Pro.

Rykten har cirkulerat om att Apple kommer ta fram en prenumerationstjänst som ger dig både Apple TV+ och Apple Music till en billigare månadskostnad. Nu har kod hittats i iOS 13.5.5 som bestyrker detta.

Ännu en vecka har gått och Dennis, Marcus och Mathias är tillbaka och vill lätta sina hjärtan.

Den populära kamera-appen Camera+ har fått sig en uppföljare som nu går att ladda ned i App Store.

SVT hoppar på tåget om att alla i Sverige skall få uppleva lite bättre ljud och just nu har de dragit igång lite tester för 5.1-ljud.