LG kommer skeppa ut HomeKit-stöd till äldre TV-apparater i höst

LG ser ut att ge sina äldre flaggskepps-modeller från 2018 lite kärlek i höst i form av AirPlay 2 och HomeKit-stöd.

Det framgår i ett supportdokument från bolaget där det står att de planerar att implementera stöd för AirPlay 2 och HomeKit på vissa av sina TV-apparater från 2018. Det gäller OLED-modeller som har en modellbetäckning från B8 till Z8 samt LCD-modeller som har "SK" eller "UK" i modellbetäckningen. Uppdateringen kommer skickas ut till de flesta länder med några få undantag som Kina, Iran, Sudan, Syrien och Venezuela.

AirPlay 2-stöd innebär att användaren kommer kunna skicka både ljud och video från valfri app direkt till TV'n och med HomeKit-stöd så kan användaren kontrollera många funktioner i TV'n från Hem-appen eller med hjälp av Siri.

Via MacRumors

Skriven av Marcus Attefors

Apples egna tangentbord till iPad saknar idag funktionsknappar för att kunna behålla storleken på tangenterna. Flera andra tillverkar har dedikerade knappar för att ändra ljusstyrka, volym och musikkontroller. Nu jobbar Apple för att ta fram nya kortkommandon för dessa funktioner.

Igår skrev vi om att iPad Air blir uppdaterad med USB-C och kanske till och med får en lillebror, iPad Air Mini. Idag kommer nyheter om nästa års iPad Pro.

Rykten har cirkulerat om att Apple kommer ta fram en prenumerationstjänst som ger dig både Apple TV+ och Apple Music till en billigare månadskostnad. Nu har kod hittats i iOS 13.5.5 som bestyrker detta.

Ännu en vecka har gått och Dennis, Marcus och Mathias är tillbaka och vill lätta sina hjärtan.

Den populära kamera-appen Camera+ har fått sig en uppföljare som nu går att ladda ned i App Store.

SVT hoppar på tåget om att alla i Sverige skall få uppleva lite bättre ljud och just nu har de dragit igång lite tester för 5.1-ljud.