I framtiden kan mobilen rotera skärmen med hjälp av Face ID

Har du legat på sidan i sängen och fipplat med mobilen och stört dig på att Safari helt plötsligt lägger sig i landskapsläge? Det kan vara ett minne blott i framtiden.

Det är ett nytt patent som har blivit offentligt som kommer från Apple där det framgår att de vill göra landskapsläge lite smartare. I patentet beskrivs ett ansiktsigenkänningssystem likt Face ID som används för att automatiskt känna av hur användarens huvud är positionerat.

Idag använder sig våra iPhones och iPads av en accelerometer som känner av hur enheten är placerad och det fungerar i vissa situationer men vissa vinklar klarar den inte. Att istället använda sig av tekniken i Face ID hade nog löst det gigantiska i-landsproblemet som alla sängsurfare idag har.

Källa: US Patent & Trademark Office, Via AppleInsider

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Apples egna tangentbord till iPad saknar idag funktionsknappar för att kunna behålla storleken på tangenterna. Flera andra tillverkar har dedikerade knappar för att ändra ljusstyrka, volym och musikkontroller. Nu jobbar Apple för att ta fram nya kortkommandon för dessa funktioner.

Igår skrev vi om att iPad Air blir uppdaterad med USB-C och kanske till och med får en lillebror, iPad Air Mini. Idag kommer nyheter om nästa års iPad Pro.

Rykten har cirkulerat om att Apple kommer ta fram en prenumerationstjänst som ger dig både Apple TV+ och Apple Music till en billigare månadskostnad. Nu har kod hittats i iOS 13.5.5 som bestyrker detta.

Ännu en vecka har gått och Dennis, Marcus och Mathias är tillbaka och vill lätta sina hjärtan.

Den populära kamera-appen Camera+ har fått sig en uppföljare som nu går att ladda ned i App Store.

SVT hoppar på tåget om att alla i Sverige skall få uppleva lite bättre ljud och just nu har de dragit igång lite tester för 5.1-ljud.