Apples nyckelring får nya funktioner i iOS 14

Nyckelringen även kallad iCloud Keychain som håller ordning på dina lösenord i din Apple-enhet ser ut att få lite kärlek i nästa OS.

Det är 9to5Mac som återigen har snokat fram kod i kommande iOS som skvallrar om att nyckelringen kommer få stöd för tvåstegsver­i­fier­ing. Vilket skulle innebära att både det vanliga lösenordet och det genererade du ska fylla i från din andra enhet fylls i via nyckelringen automatiskt.

Dessutom ska den börja säga ifrån på skarpen om man använder samma lösenord på flera tjänster. För att föreslå att ändra så inte flera tjänster ska råka illa ut om buset är framme och hackar ditt konto.

Funktioner som vi idag kan se i flera olika betal-appar, men som vore trevliga funktioner att slippa betala för i framtiden. Det fina med Apples egna nyckelring är att det inte behövs någon separat app och ligger i bakgrunden och bara fungerar. Vilket undertecknad tycker det har gjort riktigt bra sista tiden medans det undveks först vid lansering.

Via: Teknikveckan.com

Skriven av Dennis Klarin

Apples egna tangentbord till iPad saknar idag funktionsknappar för att kunna behålla storleken på tangenterna. Flera andra tillverkar har dedikerade knappar för att ändra ljusstyrka, volym och musikkontroller. Nu jobbar Apple för att ta fram nya kortkommandon för dessa funktioner.

Igår skrev vi om att iPad Air blir uppdaterad med USB-C och kanske till och med får en lillebror, iPad Air Mini. Idag kommer nyheter om nästa års iPad Pro.

Rykten har cirkulerat om att Apple kommer ta fram en prenumerationstjänst som ger dig både Apple TV+ och Apple Music till en billigare månadskostnad. Nu har kod hittats i iOS 13.5.5 som bestyrker detta.

Ännu en vecka har gått och Dennis, Marcus och Mathias är tillbaka och vill lätta sina hjärtan.

Den populära kamera-appen Camera+ har fått sig en uppföljare som nu går att ladda ned i App Store.

SVT hoppar på tåget om att alla i Sverige skall få uppleva lite bättre ljud och just nu har de dragit igång lite tester för 5.1-ljud.