Idag är det 44 år sedan Apple grundades

Den första april 1976 registrerades Apple Computer Company av Steve Jobs, Steve Wozniak och Roland Wayne. Det lilla företaget som startade i Jobs föräldrars garage, men senare skulle göra stordåd och förändra världen.

Det är idag hela 44 år sedan Apple tog steget till att bli en firma. De tre ungdomarna blev snart två när Ronald Wayne efter bara några dagar valde att dra sig ur och fick med sig 800 dollar.

Sedan var det Jobs och Wozniak som revolutionerade persondatan med att släppa Apple I som sedan fick uppföljare innan de gick in i flera segment på marknaden och skapade historia.

Wozniak lämnade Apple 1985 och lämnade Jobs med ledarskapet. Efter några motgångar som slutade med att Jobs själv blev sparkad ur företaget. Han kom senare tillbaka och skapade ikoniska produkter som iMac G3, MacBook, iPod, iPhone, iPad tillsammans med App Store och iTunes.

Vid Steve Jobs tragiska bortgång 2011 var det Tim Cook som fick ta över ledarskapet och driva vidare vad Jobs startat. Med vidareutveckling av iPhone och iPad samtidigt som nya produkter har tillkommit som Apple Watch, HomePod och AirPods. Cook såg också möjligheten att utveckla Apples tjänster och har infört Apple News+, Apple TV+, Apple Arcade och Apple Music.

Inte minst nu när världen står i kris, både humanitärt och ekonomiskt visar Apple deras påverkan på världen och donerar tiotals miljoner dollar. Apple gör vad de kan för att återfå ekonomin och ger arbete åt tusentals människor världen över. Det finns fortfarande mycket att se fram emot från Apple och vi tror framtiden kommer vara ljus. Inte bara för Apple, utan även för oss.

Vi har tidigare skrivit om det ikoniska äpplet

Källa: Macrumors

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
1 svar

Har du saknat Svampbob fyrkant så gör han nu intåg på Apples egna speltjänst Apple Arcade.

Dagens nyhet på Apple TV+ är den tecknade serien Central Park. Vi har sett de två första avsnitten och är redan hänförda.

Går du i tankarna att köpa din första Apple Watch, eller börjar din gamla bli trött? Vi benar ut skillnaderna mellan de tre olika Apple Watch-klockorna som går att köpa.

Philips Hue Play HDMI Sync Box för att vara exakt. Boxen får idag en stor uppdateringar med flera trevliga funktioner.

Spotify har lyssnat på alla användare som i flera år har bett dem ta bort taket på 10 000 låtar i biblioteket.

Att slänga Apple-kartonger skall ingen människa någonsin behöva utsätta sig för men Marcus hade inget val.