Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Idag är det 44 år sedan Apple grundades

Den första april 1976 registrerades Apple Computer Company av Steve Jobs, Steve Wozniak och Roland Wayne. Det lilla företaget som startade i Jobs föräldrars garage, men senare skulle göra stordåd och förändra världen.

Det är idag hela 44 år sedan Apple tog steget till att bli en firma. De tre ungdomarna blev snart två när Ronald Wayne efter bara några dagar valde att dra sig ur och fick med sig 800 dollar.

Sedan var det Jobs och Wozniak som revolutionerade persondatan med att släppa Apple I som sedan fick uppföljare innan de gick in i flera segment på marknaden och skapade historia.

Wozniak lämnade Apple 1985 och lämnade Jobs med ledarskapet. Efter några motgångar som slutade med att Jobs själv blev sparkad ur företaget. Han kom senare tillbaka och skapade ikoniska produkter som iMac G3, MacBook, iPod, iPhone, iPad tillsammans med App Store och iTunes.

Vid Steve Jobs tragiska bortgång 2011 var det Tim Cook som fick ta över ledarskapet och driva vidare vad Jobs startat. Med vidareutveckling av iPhone och iPad samtidigt som nya produkter har tillkommit som Apple Watch, HomePod och AirPods. Cook såg också möjligheten att utveckla Apples tjänster och har infört Apple News+, Apple TV+, Apple Arcade och Apple Music.

Inte minst nu när världen står i kris, både humanitärt och ekonomiskt visar Apple deras påverkan på världen och donerar tiotals miljoner dollar. Apple gör vad de kan för att återfå ekonomin och ger arbete åt tusentals människor världen över. Det finns fortfarande mycket att se fram emot från Apple och vi tror framtiden kommer vara ljus. Inte bara för Apple, utan även för oss.

Vi har tidigare skrivit om det ikoniska äpplet

Källa: Macrumors

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.