Så kommer CarKey att fungera

När iOS 13.4 betan släpptes så fanns det spår i koden om en kommande funktion som Apple kallar CarKey och nu har lite bilder läckt ut.

Funktionen CarKey kommer ersätta den fysiska nyckeln till din bil och gör så att du säkert och smidigt kan låsa upp bilen med din iPhone eller Apple Watch via NFC. Precis som med kontaktlösa betalningar via Apple Pay så kommer en digital bilnyckel finnas i appen Wallet.

Väl inne i Wallet kan vi trycka på bilnyckeln och få upp information om bilen, dela ut en nyckel åt en annan person, samt ange vad den digitala nyckeln kan göra. Det kommer att finnas tre alternativ där vi kan välja att personen vi bjuder in enbart kan öppna bakluckan, bara låsa upp bilen eller låsa upp bilen och köra den. När CarKey kommer lanseras eller vilka nya bilar som kommer ha stöd är ännu oklart, men som ni ser på bilden nedan så ser BMW ut att ha hoppat på tåget.

Via MacRumors

Skriven av Marcus Attefors

Har du saknat Svampbob fyrkant så gör han nu intåg på Apples egna speltjänst Apple Arcade.

Dagens nyhet på Apple TV+ är den tecknade serien Central Park. Vi har sett de två första avsnitten och är redan hänförda.

Går du i tankarna att köpa din första Apple Watch, eller börjar din gamla bli trött? Vi benar ut skillnaderna mellan de tre olika Apple Watch-klockorna som går att köpa.

Philips Hue Play HDMI Sync Box för att vara exakt. Boxen får idag en stor uppdateringar med flera trevliga funktioner.

Spotify har lyssnat på alla användare som i flera år har bett dem ta bort taket på 10 000 låtar i biblioteket.

Att slänga Apple-kartonger skall ingen människa någonsin behöva utsätta sig för men Marcus hade inget val.