En första video på LiDAR med ARKit på iPad Pro 2020

Folk har börjat få sina nya iPad Pro levererade och en av de lyckliga är YouTube-profilen Mark Dawson.

Mark Dawson har laddat upp en video där han visar hur han använder LiDAR med sin nya iPad Pro.

LiDAR är Apples nya system för AR och avståndsmätning, som kan läsa in din omgivning i 3D. Systemet gör sin debut nu med iPad Pro 2020 tillsammans med speciella sensorer i kamera-humpen. Hur det ska användas mer i praktiken och vad det kommer användas till vet vi inte. Men vi tycker det ser häftigt ut!

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
2 svar

Apples egna tangentbord till iPad saknar idag funktionsknappar för att kunna behålla storleken på tangenterna. Flera andra tillverkar har dedikerade knappar för att ändra ljusstyrka, volym och musikkontroller. Nu jobbar Apple för att ta fram nya kortkommandon för dessa funktioner.

Igår skrev vi om att iPad Air blir uppdaterad med USB-C och kanske till och med får en lillebror, iPad Air Mini. Idag kommer nyheter om nästa års iPad Pro.

Rykten har cirkulerat om att Apple kommer ta fram en prenumerationstjänst som ger dig både Apple TV+ och Apple Music till en billigare månadskostnad. Nu har kod hittats i iOS 13.5.5 som bestyrker detta.

Ännu en vecka har gått och Dennis, Marcus och Mathias är tillbaka och vill lätta sina hjärtan.

Den populära kamera-appen Camera+ har fått sig en uppföljare som nu går att ladda ned i App Store.

SVT hoppar på tåget om att alla i Sverige skall få uppleva lite bättre ljud och just nu har de dragit igång lite tester för 5.1-ljud.