Apple kan fördröja släppet av nästa iPhone och 5G

Rykten säger att Apple överväger att försena släppet av ny iPhone med 5G. Det är inte bara produktionen som sätter käppar i hjulen utan även människors köplust i rådande situation.

Det blir ett tufft kvartal och antagligen ännu större påverkan för många i branschen, nu sägs Apple föra diskussion om att lägga releasen av nästa iPhone senare. Nästa iPhone och Apples första med 5G-teknik måste bli en försäljningssuccé för att kunna rädda upp rådande läge.

Det kan handla om månader och till och med in i nästa år, så kanske får vi inte se vår nya ögonsten i september som vi är vana vid. Men att vi faktiskt får det är inte helt uteslutet än. Diskussionen pågår och Apple gör vad det kan för att lösa situationen. Apple har stöttat Covid-19 forskningen och vården med över 10 miljoner dollar i dagsläget och de jobbar aktivt med att både rädda världen och sig själva.

Nya iPhone ryktats komma i fyra utföranden, ha 5G och likt iPhone 11 Pro ska toppmodellerna få en bättre kamera och innehålla samma nya 3D-system som vi fick se i den nysläppta iPad Pro.

Källa: Macrumors