Apple lanserar uppdaterad MacBook Air

Idag lanserade Apple en uppdaterad version av sin populära dator MacBook Air som kommer med ett nytt lägre pris.

Nya MacBook Air är numera dubbelt så snabb, kommer med det uppdaterade tangentbordet och går att beställa med dubbelt så mycket lagringsutrymme. Datorn går nu att få med en Intel Core 1,2 GHz fyrkärnig i7 processor med Turbo Boost upp till 3,8 GHz. Den har även Intel Iris Plus Graphics vilket betyder upp till 80 procent snabbare grafik vilket kommer underlätta vid både spel och videoredigering.

Datorn har även fått ett uppdaterat pris och börjar från 12 995 kronor vilket gör det ännu mer attraktiv för studenter. I sitt pressmeddelande skriver Apple:

”Mac, och i synnerhet MacBook Air, är otroligt populär bland allt från studenter och konsumenter som köper sin första dator till kunder som är ute efter att uppgradera. Det här är en enorm uppdatering som medför dubbelt så höga prestanda, ett nytt Magic Keyboard, dubbelt så stort lagringsutrymme, ett nytt lägre pris på 12 995 SEK och ett ännu mer förmånligt pris för utbildningskunder”, säger Tom Boger, Apples Senior Director för Mac and iPad Product Marketing. ”MacBook Air är världens bästa konsumentdator. Den har en underbart tunn och lätt design, fantastisk Retina-skärm, imponerande batteritid och kraftfulla, lättanvända macOS.”

Instegsmodellen av MacBook Air kommer med 256 GB lagring och går att köpa med upp till 2 TB intern lagring (SSD).

Övriga funktioner

• Uppsättningen med tre mikrofoner ger bättre ljudkvalitet vid FaceTime-samtal med nära och kära.
• Marknadens bästa Force Touch-styrplatta för Multi-Touch-gester och exakt styrning av pekaren.
• Thunderbolt 3-portar för dataöverföring, laddning och videoutgång i samma kontakt.
• Första MacBook Air med stöd för en extern 6K-skärm.
• Avancerade stereohögtalare ger ett fylligt och brett stereoljud som passar utmärkt när du tittar på filmer och serier från Apple TV+ eller spelar spel i Apple Arcade.

Priser och tillgänglighet

Nya MacBook Air kostar från 12 995 SEK och kommer att gå att köpa från och med idag, online på Apples hemsida.