Apple granskar samtliga Corona-appar i App Store

På sina utvecklingssidor meddelar Apple idag att de går igenom och granskar alla appar som har med Corona-viruset att göra.

Anledningen till detta är för att de vill att apparna som läggs upp på App Store rörande COVID-19 ska komma från seriösa organisationer och institutioner. Därför kommer många appar som rör viruset att tas bort och nekas så ingen falsk information cirkulerar runt i App Store. De som publicerar en app på App Store som kommer från en seriös organisation eller institution ska därför välja “Time-Sensitive Event” när de skickar in ansökan om att lägga upp en ny app på App Store för att ärendet ska skyndas på.

Att Apple väljer att göra på detta sättet anser vi vara bra så inga falska appar hittar in i deras digitala affär som fortsätter spridningen av "Fake News" kring COVID-19. Vill ni läsa mer om detta kan ni kasta er över till Apples sida för utvecklare genom att klicka här.

Källa: Apple

Skriven av Marcus Attefors

Tim Cook verkar vara på shoppingtur i techbranchens galleria.

Uppköpet av AI-företaget Voysis skvallrar om att Apple satsar på att förbättra Siri.

Något som har funnits till Android-telefoner sedan urminnes tider är widgets på hemskärmen och nu ser det ut att komma till iOS och iPadOS.

Abonnemang för 0 kronor månaden? Ja det är galna tider!

Videosamtalsjätten Skype gör det enklare att hålla kontakten med nära och kära och kollegor.

Apple har tagit ännu ett steg fram för sina kunders integritet och säkerhet i deras senaste iPad Pro som lanserades för ungefär en vecka sedan.