Sonos förtydligar vad som händer med äldre enheter

För ett tag sedan så meddelade Sonos att äldre enheter inte kommer fungera med nya enheter och nu har de berättat mer om hur det kommer fungera rent praktiskt.

En ny upplevelse

I juni kommer Sonos lansera en helt ny app och ett helt nytt OS som de kallas Sonos S2 som är helt utvecklat för Sonos mer moderna produkter och även framtida produkter. Den nya appen kommer bjuda på en rad förbättringar där vi bland annat kommer se stöd för fler ljudformat, exakt vilka kommer Sonos att återkomma med. Det kommer även bli enklare att komma åt sin egna musik och vi kommer att kunna gruppera rum vilket är ett trevligt tillskott. Nedan kan ni se hur den nya appen kommer att se ut:

Vad händer med äldre enheter?

Har du äldre enheter som inte längre kommer få ta del av de senaste uppdateringarna, så kommer dessa ligga kvar i den befintliga appen som vi använder idag. Den appen kommer att byta namn till Sonos S1 Controller så användarna enkelt kan särskilja systemen. Har du enbart äldre enheter hemma så kan du sköta allt via den befintliga appen och har kvar all funktionalitet. Sonos kommer fortsättningsvis skicka ut säkerhetsuppdateringar och de kommer arbeta med tredjepartsutvecklare för att säkerställa att alla musiktjänster fungerar så länge som möjligt.

Vad gör jag om jag har en blandning av nya och gamla produkter?

Sonos kommer att erbjuda fyra alternativ för alla kunder som har en blandning av nya och gamla produkter i hemmet och nedan har ni dessa:

  • Ta bort endast S1-produkterna från ditt system. Med bara S2-kompatibla produkter kvar är du redo att ladda ner den nya Sonos-appen i juni.

  • Använd Trade-Up för att byta ut dina S1-produkter till den moderna motsvarigheten. För kunder som väljer detta alternativ fortsätter Sonos att erbjuda 30% rabatt och den gamla produkten får behållas.

  • Kör ditt befintliga system i S1-appen. Du får fortfarande felkorrigeringar och säkerhetsuppdateringar, och de kommer att arbeta med sina partners för att hålla dina musik- och rösttjänster fungerade så länge de kan.

  • Separera ditt system i två. De kommer att publicera detaljerade instruktioner för hur du gör det den närmare tiden. Tyvärr kommer det inte att vara möjligt att gruppera ett S1-system med ett S2-system.

Tips: Missa inte vår podd Macradion där vi tar upp ändringarna som Sonos gjorde med sitt Trade Up-program.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
8 svar

Tim Cook gick igår ut med en tweet och berättade vad det gör för att hjälpa till under epidemin av Convid-19.

Tim Cook verkar vara på shoppingtur i techbranchens galleria.

Uppköpet av AI-företaget Voysis skvallrar om att Apple satsar på att förbättra Siri.

Något som har funnits till Android-telefoner sedan urminnes tider är widgets på hemskärmen och nu ser det ut att komma till iOS och iPadOS.

Abonnemang för 0 kronor månaden? Ja det är galna tider!

Videosamtalsjätten Skype gör det enklare att hålla kontakten med nära och kära och kollegor.