Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sonos förtydligar vad som händer med äldre enheter

För ett tag sedan så meddelade Sonos att äldre enheter inte kommer fungera med nya enheter och nu har de berättat mer om hur det kommer fungera rent praktiskt.

En ny upplevelse

I juni kommer Sonos lansera en helt ny app och ett helt nytt OS som de kallas Sonos S2 som är helt utvecklat för Sonos mer moderna produkter och även framtida produkter. Den nya appen kommer bjuda på en rad förbättringar där vi bland annat kommer se stöd för fler ljudformat, exakt vilka kommer Sonos att återkomma med. Det kommer även bli enklare att komma åt sin egna musik och vi kommer att kunna gruppera rum vilket är ett trevligt tillskott. Nedan kan ni se hur den nya appen kommer att se ut:

Vad händer med äldre enheter?

Har du äldre enheter som inte längre kommer få ta del av de senaste uppdateringarna, så kommer dessa ligga kvar i den befintliga appen som vi använder idag. Den appen kommer att byta namn till Sonos S1 Controller så användarna enkelt kan särskilja systemen. Har du enbart äldre enheter hemma så kan du sköta allt via den befintliga appen och har kvar all funktionalitet. Sonos kommer fortsättningsvis skicka ut säkerhetsuppdateringar och de kommer arbeta med tredjepartsutvecklare för att säkerställa att alla musiktjänster fungerar så länge som möjligt.

Vad gör jag om jag har en blandning av nya och gamla produkter?

Sonos kommer att erbjuda fyra alternativ för alla kunder som har en blandning av nya och gamla produkter i hemmet och nedan har ni dessa:

  • Ta bort endast S1-produkterna från ditt system. Med bara S2-kompatibla produkter kvar är du redo att ladda ner den nya Sonos-appen i juni.

  • Använd Trade-Up för att byta ut dina S1-produkter till den moderna motsvarigheten. För kunder som väljer detta alternativ fortsätter Sonos att erbjuda 30% rabatt och den gamla produkten får behållas.

  • Kör ditt befintliga system i S1-appen. Du får fortfarande felkorrigeringar och säkerhetsuppdateringar, och de kommer att arbeta med sina partners för att hålla dina musik- och rösttjänster fungerade så länge de kan.

  • Separera ditt system i två. De kommer att publicera detaljerade instruktioner för hur du gör det den närmare tiden. Tyvärr kommer det inte att vara möjligt att gruppera ett S1-system med ett S2-system.

Tips: Missa inte vår podd Macradion där vi tar upp ändringarna som Sonos gjorde med sitt Trade Up-program.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.