Targus lanserar hållbara väskor till våra datorer

Targus presenterar idag en ny kollektion med datorväskor och ryggsäckar som är perfekta för dig om värnar lite extra om miljön.

Den nya kollektionen Cypress EcoSmart är delvis gjorda av återvunna plastflaskor som har rengjorts, flagas och snurrats in i fiber som vävs in i tyget till väskorna. Totalt består kollektionen av 33 produkter där vi bland annat hittar sleeves, portföljer och ryggsäckar till våra MacBooks.

Både ryggsäckarna och portföljerna kommer utrustade med vadderade axelremsor, hållare för vattenflaska och smart förvaring för både dator och tillbehör. Priserna varierar från 199 kronor upp till 799 kronor och i sitt pressmeddelande skriver Targus:

”Hållbarhet är komplicerat. Det finns många företag som förespråkar det, men inte visar handling. För oss är det mycket viktigt att vi gör det på rätt sätt,”, säger Raphael De Perlinghi, Director of Consumer Business, EMEA på Targus. ”Genom att vara GRS-certifierade kan vi spåra garnfibrerna tillbaka till det återvinningssystem det kom från såväl som människorna som tillverkade garnet. Det gör att vi känner till hela processen av materialets produktion och vet att det görs så hållbart som möjligt.”

Den miljövänliga kollektionen kommer dyka upp i handeln under april 2020.

Skriven av Marcus Attefors

Apple har tagit ännu ett steg fram för sina kunders integritet och säkerhet i deras senaste iPad Pro som lanserades för ungefär en vecka sedan.

Det har länge talats om vad Apples kommande telefon med en lite lägre prislapp ska heta men nu verkar Apple själva ha rätat ut alla frågetecken.

Apple Watch är ju en trevlig produkt för att hålla lite extra koll på hälsan och att man rör sig tillräckligt och nu ser en barnversion av aktivitetsringarna vara på ingång.

Ingen vet nog riktigt hur säkerheten kring Apples prototyper ser ut men vi kan tänka oss att det inte är helt lätt att ta sig in i rätt rum för att få en inblick i framtiden.

Har du legat på sidan i sängen och fipplat med mobilen och stört dig på att Safari helt plötsligt lägger sig i landskapsläge? Det kan vara ett minne blott i framtiden.

LG ser ut att ge sina äldre flaggskepps-modeller från 2018 lite kärlek i höst i form av AirPlay 2 och HomeKit-stöd.