Apple skjuter fram eventet i mars

Även om Apple inte ens gått ut och talat om att det blir ett event i mars så har det nu blivit inställt.

Det mycket beryktade eventet som skulle äga rum 31 mars där Apple förväntades visa upp iPhone 9 (SE 2) och en uppdaterad iPad Pro har blivit inställt, trots att det inte ens har bekräftats.

Domstolen i Santa Clara County har förbjudit events där fler än 1000 personer samlas mellan 11 mars och 1 april, på grund av risk för spridning av Coronaviruset. Så även om Apple skulle vilja, får de inte.

Även om domslutet såklart påverkar Apples möjlighet att hålla i ett event med besökare så ser det även ut som att de produkter de tänkt att visa även kommer bli kraftigt försenade på grund av den minskade tillverkningen i Kina tillföljd av epidemin som råder.

Om vi får se produkterna släppas i mars trots omständigheterna och i ett mer lågmält sammanhang återstår att se, som det ser ut nu och om utvecklingen fortsätter så kan även WWDC och andra framtida evenemang påverkas. Lika så fortsatt tillverkning, börsen och hela teknikvärlden.

Källa: MacRumors

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
2 svar

Tim Cook verkar vara på shoppingtur i techbranchens galleria.

Uppköpet av AI-företaget Voysis skvallrar om att Apple satsar på att förbättra Siri.

Något som har funnits till Android-telefoner sedan urminnes tider är widgets på hemskärmen och nu ser det ut att komma till iOS och iPadOS.

Abonnemang för 0 kronor månaden? Ja det är galna tider!

Videosamtalsjätten Skype gör det enklare att hålla kontakten med nära och kära och kollegor.

Apple har tagit ännu ett steg fram för sina kunders integritet och säkerhet i deras senaste iPad Pro som lanserades för ungefär en vecka sedan.