Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

HomeKit får flera nyheter iOS 14

Läckan av kod från iOS 14 visade sig vara lilla julafton för oss här på 99 och såklart alla andra nyfikna. Inte nog med att den skvallrade om nyheter inom både hårdvara och mjukvara, det hittades också nyheter specifikt för HomeKit.

Det rör sig om tre stora förändringar i HomeKit med iOS 14 och tvOS 14, där lampor, kameror och ljudet i din Apple TV är inblandade.

Lampor är det smarta hemmets kärna och att utveckla detta ytterligare kan kräva lite fantasi, men tillsammans med iOS 14 kommer våra smarta lampor bli ännu smartare. HomeKit får då ett nytt läge där dina lampor ändrar ljusstyrka och färg under dagens gång automatiskt, ett kallare ljus under dagen och ett varmare framår kvällen. Detta kan du såklart göra manuellt redan idag eller via automatisering i scener, men snart kan alltså HomeKit lösa detta åt dig.

Till våra kameror fick vi tillsammans med iOS 13 HomeKit Secure Video, där vi kan spara övervakningsvideo krypterat direkt till vårt iCloud-konto utan att behöva använda kameratillverkarens molntjänster. Nu förväntas kamerafunktionerna få utökning tillsammans med iOS 14, bland annat en ny ansiktsigenkänning som känner igen dig, din familj och dina besökare. Vilket finns hos flera kameratillverkare idag, men i deras premiumtjänster. Så att få detta utan kostnad genom HomeKit tycker vi låter väldigt trevligt.

tvOS 14 tycks också göra ditt hem lite smartare, Apple TV ser ut att äntligen få ett permanent val av högtalare i och med den kommande uppdateringen. Det skulle betyda att din Apple TV inte tappar kontakten med din HomePod eller andra smarta högtalare när din högtalare använts till något annat en kort stund.

Hur passande vore det inte då om det faktiskt kommer en mindre billigare version av HomePod (som förhoppningsvis också släpps i Sverige), där du kan bygga stereopar eller ett helt hemmabiosystem runt din Apple TV. Samt en ny kraftfull Apple TV med en revolutionerande kontroll.

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.