HomeKit får flera nyheter iOS 14

Läckan av kod från iOS 14 visade sig vara lilla julafton för oss här på 99 och såklart alla andra nyfikna. Inte nog med att den skvallrade om nyheter inom både hårdvara och mjukvara, det hittades också nyheter specifikt för HomeKit.

Det rör sig om tre stora förändringar i HomeKit med iOS 14 och tvOS 14, där lampor, kameror och ljudet i din Apple TV är inblandade.

Lampor är det smarta hemmets kärna och att utveckla detta ytterligare kan kräva lite fantasi, men tillsammans med iOS 14 kommer våra smarta lampor bli ännu smartare. HomeKit får då ett nytt läge där dina lampor ändrar ljusstyrka och färg under dagens gång automatiskt, ett kallare ljus under dagen och ett varmare framår kvällen. Detta kan du såklart göra manuellt redan idag eller via automatisering i scener, men snart kan alltså HomeKit lösa detta åt dig.

Till våra kameror fick vi tillsammans med iOS 13 HomeKit Secure Video, där vi kan spara övervakningsvideo krypterat direkt till vårt iCloud-konto utan att behöva använda kameratillverkarens molntjänster. Nu förväntas kamerafunktionerna få utökning tillsammans med iOS 14, bland annat en ny ansiktsigenkänning som känner igen dig, din familj och dina besökare. Vilket finns hos flera kameratillverkare idag, men i deras premiumtjänster. Så att få detta utan kostnad genom HomeKit tycker vi låter väldigt trevligt.

tvOS 14 tycks också göra ditt hem lite smartare, Apple TV ser ut att äntligen få ett permanent val av högtalare i och med den kommande uppdateringen. Det skulle betyda att din Apple TV inte tappar kontakten med din HomePod eller andra smarta högtalare när din högtalare använts till något annat en kort stund.

Hur passande vore det inte då om det faktiskt kommer en mindre billigare version av HomePod (som förhoppningsvis också släpps i Sverige), där du kan bygga stereopar eller ett helt hemmabiosystem runt din Apple TV. Samt en ny kraftfull Apple TV med en revolutionerande kontroll.

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
1 svar

Apples egna tangentbord till iPad saknar idag funktionsknappar för att kunna behålla storleken på tangenterna. Flera andra tillverkar har dedikerade knappar för att ändra ljusstyrka, volym och musikkontroller. Nu jobbar Apple för att ta fram nya kortkommandon för dessa funktioner.

Igår skrev vi om att iPad Air blir uppdaterad med USB-C och kanske till och med får en lillebror, iPad Air Mini. Idag kommer nyheter om nästa års iPad Pro.

Rykten har cirkulerat om att Apple kommer ta fram en prenumerationstjänst som ger dig både Apple TV+ och Apple Music till en billigare månadskostnad. Nu har kod hittats i iOS 13.5.5 som bestyrker detta.

Ännu en vecka har gått och Dennis, Marcus och Mathias är tillbaka och vill lätta sina hjärtan.

Den populära kamera-appen Camera+ har fått sig en uppföljare som nu går att ladda ned i App Store.

SVT hoppar på tåget om att alla i Sverige skall få uppleva lite bättre ljud och just nu har de dragit igång lite tester för 5.1-ljud.