Osram kommer släcka sina molnservrar

Osram skickade idag ut ett mail att de kommer släcka ned sina molnservrar för Lightify, vilket betyder att många tjänster försvinner.

I mailet berättar Osram att servrarna kommer släckas ned den 31 augusti 2021 och då kommer Google Assistant och Amazon Alexa sluta fungera. De skriver även att nya versioner av iOS kan göra att systemet helt slutar fungera så vi inte längre kan styra dem i HomeKit.

De ska, om vi tolkar mailet rätt gå att få in i ett ZigBee-kompatibelt system som till exempel Philips Hue, men därifrån går det inte att få in dem i HomeKit tråkigt nog. Anledningen till att de släcker ned är för att de använder för gamla system och med tanke på att Osram år 2016 valde att inte släppa fler produkter till privatpersoner så kommer de inte heller lägga några pengar på att utveckla sina system vidare. Detta är såklart tråkigt för alla som har köpt in sig i Lightify och en av nackdelarna med smarta produkter.

Tack för tips Micke Rehn.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
4 svar

Äger du en MacBook Pro 15” från mitten av 2012 och har planerat att byta batteri eller utföra andra reparationer är det dags nu.

14 augusti premiärvisas Ted Lasso. Som är namnet på både serien och huvudpersonen. En vilsen amerikansk tränare i England.

Men nu är det åtgärdat via Apples buggprogram och en person blev lite rikare.

Det är den nuvarande Netatmo Presence som även får siren för att kunna agera hemlarm.

Leonardo DiCaprio och Robert Di Niro ska spela huvudrollerna.

För ett par veckor sedan skrev vi om ett rykte att Powerbeats Pro kommer lanseras i nya färger och de ryktena stämde.