Philips Hues första brygga förlorar funktioner

Har du en rund brygga till Philips Hue hemma kan det vara dags att byta ut den, för efter april är det slut på uppdateringar och onlinestöd.

Philips gick idag ur med en Tweet och berättade att de slutar uppdatera första versionen av deras Hue-brygga, den runda bryggan som saknar HomeKit-stöd. Det innebär att även online-funktionerna kommer att stängas ner, så man förlorar fjärrstyrning utanför hemmet. Men man kommer fortfarande kunna använda den för styrning inom hemmet försäkrar de, efter en rad oroliga kommentarer från användare.

Har du den fyrkantiga bryggan drabbas du inte alls och som sagt kan du använda din äldre brygga fortfarande så länge enheten du styr med är ansluten i samma nätverk.

Du kan följa Twitterflödet och kommentarerna här, men sitt ner i båten. Den kommer funka. Vill ni ha onlinefunktionerna så är ordinarie pris 499 kronor på en ny brygga, orkar man leta lite så finns den för strax över 300 kronor. Inte mycket att bråka om.

Källa: 9to5mac

Skriven av Dennis Klarin

Apples egna tangentbord till iPad saknar idag funktionsknappar för att kunna behålla storleken på tangenterna. Flera andra tillverkar har dedikerade knappar för att ändra ljusstyrka, volym och musikkontroller. Nu jobbar Apple för att ta fram nya kortkommandon för dessa funktioner.

Igår skrev vi om att iPad Air blir uppdaterad med USB-C och kanske till och med får en lillebror, iPad Air Mini. Idag kommer nyheter om nästa års iPad Pro.

Rykten har cirkulerat om att Apple kommer ta fram en prenumerationstjänst som ger dig både Apple TV+ och Apple Music till en billigare månadskostnad. Nu har kod hittats i iOS 13.5.5 som bestyrker detta.

Ännu en vecka har gått och Dennis, Marcus och Mathias är tillbaka och vill lätta sina hjärtan.

Den populära kamera-appen Camera+ har fått sig en uppföljare som nu går att ladda ned i App Store.

SVT hoppar på tåget om att alla i Sverige skall få uppleva lite bättre ljud och just nu har de dragit igång lite tester för 5.1-ljud.