Recension: Curve SE - sätt din MacBook på en piedestal

Undertecknad vågar nog påstå att ingen datortillverkare gör så snygga datorer som Apple och därför bör de inte gömmas undan.

Så vad passar då inte bättre än en stilren piedestal som inte bara lyfter upp datorn från bordet utan även passar utmärkt att arbeta ifrån? Vi har testat Twelve Souths uppdaterade Curve som nu har lanserats i en läcker vitmatt färg. Curve SE är ett bordstativ i metall som lyfter upp vår bärbara dator 16,5 centimeter upp i luften. Men metall är inget trevligt material att placera sin MacBook på så därför är "armarna" på Curve SE klädda i silikon så datorn inte repas eller glider runt på stativet.

Curve SE är tillräckligt stabil att jobba på men bekvämast blir det genom att ansluta ett trådlöst tangentbord till datorn. Att datorn kommer upp en bit är tacksamt speciellt då vi använder oss av en iMac precis bredvid så vi slipper vrida huvudet onödigt mycket. Men bortser vi från allt vad ergonomi heter så är faktiskt den största vinningen för oss att det blir otroligt stilrent och snyggt på skrivbordet. Curve SE smälter in perfekt på skrivbordet och matchas fint med vårt Magic Keyboard och Magic Mouse. Det känns som vår MacBook Pro äntligen har fått den piedestal den förtjänar. Vi kan tycka att prislappen är lite i överkant med tanke på att produkten bara består av metall och silikon men har du lite pengar över och vill ha en stilrenare arbetsplats så är det bara att slå till.

Curve SE kostar i skrivande stund 699 kronor och den går att använda med följande MacBooks:

  • MacBook (Retina, 12 tum, tidigt 2015–2017)

  • MacBook Air (Retina, 13 tum, 2018 och senare)

  • MacBook Air (13 tum, tidigt 2015–2017)

  • MacBook Air (11 tum, tidigt 2015)

  • MacBook Pro (13 tum, 2016 och senare)

  • MacBook Pro (Retina, 13 tum, sent 2012–2015)

  • MacBook Pro (15 tum, 2016–2019)

  • MacBook Pro (Retina, 15 tum, mitten av 2012–2015)

  • MacBook Pro (16 tum, 2019)

Skriven av Marcus Attefors

Det har länge talats om vad Apples kommande telefon med en lite lägre prislapp ska heta men nu verkar Apple själva ha rätat ut alla frågetecken.

Apple Watch är ju en trevlig produkt för att hålla lite extra koll på hälsan och att man rör sig tillräckligt och nu ser en barnversion av aktivitetsringarna vara på ingång.

Ingen vet nog riktigt hur säkerheten kring Apples prototyper ser ut men vi kan tänka oss att det inte är helt lätt att ta sig in i rätt rum för att få en inblick i framtiden.

Har du legat på sidan i sängen och fipplat med mobilen och stört dig på att Safari helt plötsligt lägger sig i landskapsläge? Det kan vara ett minne blott i framtiden.

LG ser ut att ge sina äldre flaggskepps-modeller från 2018 lite kärlek i höst i form av AirPlay 2 och HomeKit-stöd.

Det är nog ingen som betvivlar att Apple arbetar på en utmanare till bland annat Tile och nu har Apple själva råkat visa upp att de existerar - igen.