Recension: Curve SE - sätt din MacBook på en piedestal

Undertecknad vågar nog påstå att ingen datortillverkare gör så snygga datorer som Apple och därför bör de inte gömmas undan.

Så vad passar då inte bättre än en stilren piedestal som inte bara lyfter upp datorn från bordet utan även passar utmärkt att arbeta ifrån? Vi har testat Twelve Souths uppdaterade Curve som nu har lanserats i en läcker vitmatt färg. Curve SE är ett bordstativ i metall som lyfter upp vår bärbara dator 16,5 centimeter upp i luften. Men metall är inget trevligt material att placera sin MacBook på så därför är "armarna" på Curve SE klädda i silikon så datorn inte repas eller glider runt på stativet.

Curve SE är tillräckligt stabil att jobba på men bekvämast blir det genom att ansluta ett trådlöst tangentbord till datorn. Att datorn kommer upp en bit är tacksamt speciellt då vi använder oss av en iMac precis bredvid så vi slipper vrida huvudet onödigt mycket. Men bortser vi från allt vad ergonomi heter så är faktiskt den största vinningen för oss att det blir otroligt stilrent och snyggt på skrivbordet. Curve SE smälter in perfekt på skrivbordet och matchas fint med vårt Magic Keyboard och Magic Mouse. Det känns som vår MacBook Pro äntligen har fått den piedestal den förtjänar. Vi kan tycka att prislappen är lite i överkant med tanke på att produkten bara består av metall och silikon men har du lite pengar över och vill ha en stilrenare arbetsplats så är det bara att slå till.

Curve SE går bland annat att köpa hos Lifestylestore och den går att använda med följande MacBooks:

  • MacBook (Retina, 12 tum, tidigt 2015–2017)

  • MacBook Air (Retina, 13 tum, 2018 och senare)

  • MacBook Air (13 tum, tidigt 2015–2017)

  • MacBook Air (11 tum, tidigt 2015)

  • MacBook Pro (13 tum, 2016 och senare)

  • MacBook Pro (Retina, 13 tum, sent 2012–2015)

  • MacBook Pro (15 tum, 2016–2019)

  • MacBook Pro (Retina, 15 tum, mitten av 2012–2015)

  • MacBook Pro (16 tum, 2019)

Skriven av Marcus Attefors

På senare tid har vi Apple-användare blivit bortskämda med HomeKit-kompatibla kameror och Eve är här med Eve Cam som vi har tittat närmare på.

Apple bjuder på hemligt påskägg i Apple Store i ära för dess tionde år. Så läs detta om du vill smälla en ballong innan du köper din nästa Macbook.

Den som hade hoppats på att kunna spela med Google Stadia på sin iPhone i framtiden, får nu denna tråkiga nyhet från Apple. App Stores regler står vägen för dig och din vita handkontroll.

Det är något speciellt när man lagar mat och går och hämtar lite örter som är odlade i hemmet. Men det kräver en hel del jobb och engagemang men det finns en lösning på det.

I år firar Urbanista 10 år som bolag. Vi har vant oss att se deras hörlurar och tillbehör överallt. Varesig det är på Ica Maxi eller den nya varuautomaten på Centralen i Stockholm. Vi har testat deras nytillskott Urbanista London True Wireless in-ear.

Xiaomi meddelar idag att de öppnar dörrarna till sin första fysiska Mi Store här i sverige i slutet på augusti.