Aqara släpper in HomeKit Secure Video i värmen

Hittills är det Logitech och Netatmo som har hoppat på HomeKit Secure Video men idag meddelar Aqara att även de kommer ha stöd för Apples tjänst i sina kameror.

Det är en anställd på företaget som på deras egna forum skriver att deras kamera Aqara G2H kommer att få stöd för HomeKit Secure Video. Det innebär att du som ägare kan välja att låta allt inspelat material gå krypterat via iCloud istället för tillverkaren av kameran. I hem-appen går det sedan att bläddra i sin tidslinje och spara ned klipp som då laddas upp och lagras i iCloud, smidigt och säkert.

Vad G2H kan tänkas kosta eller när den kommer är fortfarande oklart men Aqara är kända att hålla liknande prisklass som IKEA och trots det låga priset hyllas de flesta av Aqaras prylar som pålitliga och stabila.

Via Teknikveckan

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Den populära kamera-appen Camera+ har fått sig en uppföljare som nu går att ladda ned i App Store.

SVT hoppar på tåget om att alla i Sverige skall få uppleva lite bättre ljud och just nu har de dragit igång lite tester för 5.1-ljud.

Fjärde genrationen iPad Air kan komma att laddas med USB-C om vi ska tro på japanskt skvaller.

Sonos Radio som tidigare har funnits tillgängligt i bland annat USA, Kanada, Storbritannien, Irland och Australien kommer idag till Sverige.

Antalet HomeKit-kompatibla kameror börja öka nu vilket är trevligt och näste man till rakning är Eve Cam.

Kod i den läckta versionen av iOS 14 visar att Apple planerar att lägga in inbyggd översättning direkt i Safari samtidigt som det kommer med fullt Apple Pencil-stöd.