Apple kan utmana Sonos med nytt högtalarsystem

Ett patent som Apple nyss tog över skvallrar om det. Det tycks peka på ett helt hemmabiosystem och inte bara en uppdatering av HomePod. Vore inte det drömmen?

Sonos och de andra giganterna med trådlösa högtalarsystem verkar kunna få sällskap av Apple. Ett omtalat patent av KSC Industries har precis tagits över av Apple. Det gäller ett patent för både trådade och trådlösa högtalare med sändare och mottagare i ett hemmabiosystem. Det kan betyda att vi får se mycket mer än en vidareutveckling av HomePod.

Patenten visar ett helt 7.1 system som innehåller ljudlimpa, satelliter och subb, där allt ansluts trådlöst, väldigt likt Sonos system med andra ord.

Med den starka punkten Apple har i våra vardagsrum med sin Apple TV så vore det här ett steg i rätt riktning. Vi drömmer om ny hårdvara och tillsammans med en ny uppdaterad Apple TV och ett ljudsystem som kan leverera Dolby Atmos i 5.1 och 7.1 från Apple TV+ serierna vore något storslaget.

Källa: WhatHiFi

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
6 svar

Abonnemang för 0 kronor månaden? Ja det är galna tider!

Videosamtalsjätten Skype gör det enklare att hålla kontakten med nära och kära och kollegor.

Apple har tagit ännu ett steg fram för sina kunders integritet och säkerhet i deras senaste iPad Pro som lanserades för ungefär en vecka sedan.

Det har länge talats om vad Apples kommande telefon med en lite lägre prislapp ska heta men nu verkar Apple själva ha rätat ut alla frågetecken.

Apple Watch är ju en trevlig produkt för att hålla lite extra koll på hälsan och att man rör sig tillräckligt och nu ser en barnversion av aktivitetsringarna vara på ingång.

Ingen vet nog riktigt hur säkerheten kring Apples prototyper ser ut men vi kan tänka oss att det inte är helt lätt att ta sig in i rätt rum för att få en inblick i framtiden.