Apple kan tvingas ha utbytbara batterier i iPhone

Det har skrivits mycket om en ny laddningsstandard inom EU, näst på tur tycks vara tvång att kunder enkelt ska kunna byta ut sina batterier själva.

Ett nytt lagförslag inom EU-kommittén föreslår att det inte räcker med en gemensam laddning för att minska elektronikskrotet inom EU, utan föreslår att alla mobiltelefoner ska ha utbytbara batterier för att mobiltelefonens livslängd ska bli längre.

Det skickar oss tillbaka i tiden till mobilens introduktion på marknaden med batterier med knäpp-låsning. Tekniken och batterier har kommit betydligt längre än att faktiskt göra detta nödvändigt. När dagens batterier inte orkar mer så är även tekniken uråldrig. Vi förstår samtidigt hur förslagslämnaren tänker, men den tänker fel enligt oss. Låt oss behålla våra strömlinjeformade mobiler utan luckor och annat som far iväg när, gud förbjuder, vi tappar den i marken.

Detta är en svunnen tid de vill tillbaka till. Undertecknad ser mer negativt som kommer av detta? Tillverkarna skulle behöva kompromissa med designen, mobilen skulle med sannolikhet behöva vara tjockare och vattentätheten skulle gissningsvis försämras. Många byter såklart batterier i sina iPhones själva eller på verkstad, så för dem vore det en klar förbättring. Men vore det värt det, vad tycker du?

Källa: 9to5mac

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
16 svar

Apple har tagit ännu ett steg fram för sina kunders integritet och säkerhet i deras senaste iPad Pro som lanserades för ungefär en vecka sedan.

Det har länge talats om vad Apples kommande telefon med en lite lägre prislapp ska heta men nu verkar Apple själva ha rätat ut alla frågetecken.

Apple Watch är ju en trevlig produkt för att hålla lite extra koll på hälsan och att man rör sig tillräckligt och nu ser en barnversion av aktivitetsringarna vara på ingång.

Ingen vet nog riktigt hur säkerheten kring Apples prototyper ser ut men vi kan tänka oss att det inte är helt lätt att ta sig in i rätt rum för att få en inblick i framtiden.

Har du legat på sidan i sängen och fipplat med mobilen och stört dig på att Safari helt plötsligt lägger sig i landskapsläge? Det kan vara ett minne blott i framtiden.

LG ser ut att ge sina äldre flaggskepps-modeller från 2018 lite kärlek i höst i form av AirPlay 2 och HomeKit-stöd.