Apple vill att vi ska kunna rädda våra enheter utan en dator

Apple släppte idag en ny betaversion av iOS till utvecklare och i den ligger lite spår om en trevlig funktion som gör att vi blir mindre beroende av en dator om våra enheter skulle strula.

Vi har nog alla varit där någon gång i livet att en iPhone eller iPad helt enkelt inte fungerar som den skall. Då har vi behövt koppla enheten till en dator för att återställa den ordentligt. Problemet är att långt ifrån alla har en dator idag så för att rädda sin enhet får man istället ringa en kompis eller bege sig till en Apple Store.

Så kan vi ju inte ha det och det tycker inte Apple heller så de håller på att ta fram ett sätt så vi kan göra detta helt utan kablar eller involvering av dator. Istället så sköts det hela OTA (over the air) vilket känns helt rätt i tiden. I koden hittas även referenser till att HomePod och Apple Watch även skulle kunna få stöd för detta och det låter logiskt med tanke på att båda enheterna saknar fysiska portar. Tänker vi steget längre så kan detta vara första indikationen på en iPhone eller iPad helt utan laddport - men det är nog fortfarande väldigt långt borta.

Snart är denna bild ett minne blott.

Via 9To5Mac

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Bilder som sägs visa den uppdaterade designen på iPhone 12 skvallrar om mindre flärp, kamerahumpen och widgetar på hemskärmen.

MacRent som erbjuder leasing och uthyrning av Apple-produkter har nu blivit större och etablerar sig i Skåne.

Tim Cook gick igår ut med en tweet och berättade vad det gör för att hjälpa till under epidemin av Convid-19.

Tim Cook verkar vara på shoppingtur i techbranchens galleria.

Uppköpet av AI-företaget Voysis skvallrar om att Apple satsar på att förbättra Siri.

Något som har funnits till Android-telefoner sedan urminnes tider är widgets på hemskärmen och nu ser det ut att komma till iOS och iPadOS.