Idag skulle Steve Jobs ha fyllt 65

Steve Jobs var en man som ändrade hur vi idag använder våra telefoner och datorer och idag hade han fyllt 65 år.

För 65 år sedan på dagen föddes Steven Paul Jobs och han växte upp och blev en person som förändrade sättet vi använde mobiltelefoner. Steve Jobs är känd för mycket men hans allra största framgång måste ändå anses vara iPhone.

När telefonen visades upp för första gången möttes Steve av jubel från både press och framtida kunder och frågan är om Steve visste att iPhonen var telefonen som skulle ändra allt. För alltid. Apple gick som tåget och Steve fortsatte ge oss innovativa produkter men i oktober 2003 diagnostiseras Jobs med en ovanlig form av endokrin pankreascancer.

Tyvärr valde Jobs att inte operera sig direkt utan testade istället en specialdiet kombinerat med alternativmedicin. I augusti 2004 valde han tillslut att genomgå operationen och var relativt pigg i flera år fram till augusti 2011 då orken var slut. Han valde då att lämna sin VD-post och rodret togs över av Tim Cook som sedan dess har varit VD för Apple.

Den femte oktober 2011 tog Steve Jobs sitt sista andetag i sitt hem i Palo Alto, Kalifornien där han var omgiven av sin familj. Tim Cook har sedan dessa lyckats fortsätta skapa innovativa produkter där vi bland annat har AirPods och Apple Watch. Apple går än idag som tåget och det ser ut som Steve Jobs hade full koll på vem som var lämpad att ta över skutan.

Så tack Steve Jobs för allt du lyckades hinna med och grattis på födelsedagen.

Skriven av Marcus Attefors

Apple har tagit ännu ett steg fram för sina kunders integritet och säkerhet i deras senaste iPad Pro som lanserades för ungefär en vecka sedan.

Det har länge talats om vad Apples kommande telefon med en lite lägre prislapp ska heta men nu verkar Apple själva ha rätat ut alla frågetecken.

Apple Watch är ju en trevlig produkt för att hålla lite extra koll på hälsan och att man rör sig tillräckligt och nu ser en barnversion av aktivitetsringarna vara på ingång.

Ingen vet nog riktigt hur säkerheten kring Apples prototyper ser ut men vi kan tänka oss att det inte är helt lätt att ta sig in i rätt rum för att få en inblick i framtiden.

Har du legat på sidan i sängen och fipplat med mobilen och stört dig på att Safari helt plötsligt lägger sig i landskapsläge? Det kan vara ett minne blott i framtiden.

LG ser ut att ge sina äldre flaggskepps-modeller från 2018 lite kärlek i höst i form av AirPlay 2 och HomeKit-stöd.