Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Idag skulle Steve Jobs ha fyllt 65

Steve Jobs var en man som ändrade hur vi idag använder våra telefoner och datorer och idag hade han fyllt 65 år.

För 65 år sedan på dagen föddes Steven Paul Jobs och han växte upp och blev en person som förändrade sättet vi använde mobiltelefoner. Steve Jobs är känd för mycket men hans allra största framgång måste ändå anses vara iPhone.

När telefonen visades upp för första gången möttes Steve av jubel från både press och framtida kunder och frågan är om Steve visste att iPhonen var telefonen som skulle ändra allt. För alltid. Apple gick som tåget och Steve fortsatte ge oss innovativa produkter men i oktober 2003 diagnostiseras Jobs med en ovanlig form av endokrin pankreascancer.

Tyvärr valde Jobs att inte operera sig direkt utan testade istället en specialdiet kombinerat med alternativmedicin. I augusti 2004 valde han tillslut att genomgå operationen och var relativt pigg i flera år fram till augusti 2011 då orken var slut. Han valde då att lämna sin VD-post och rodret togs över av Tim Cook som sedan dess har varit VD för Apple.

Den femte oktober 2011 tog Steve Jobs sitt sista andetag i sitt hem i Palo Alto, Kalifornien där han var omgiven av sin familj. Tim Cook har sedan dessa lyckats fortsätta skapa innovativa produkter där vi bland annat har AirPods och Apple Watch. Apple går än idag som tåget och det ser ut som Steve Jobs hade full koll på vem som var lämpad att ta över skutan.

Så tack Steve Jobs för allt du lyckades hinna med och grattis på födelsedagen.

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.