Rykte: Apple jobbar på en laddare med USB-C

En snabbladdare med 65 watt, kan de vara något? Juste, den kommer från Apple också.

Trött på den stora klumpen du släpar med dig till din Mac varje dag? Vad sägs om en galliumnitrid-baserad laddare istället? Det är en laddare som använder hälften av komponenterna som vi ser i en vanlig laddare, vilket gör att den kan bli hälften så stor som den vanliga MacBook-laddaren. Detta kan bli den nya laddaren vi kommer använda för att ladda alla våra enheter med i framtiden. Fler med Apple så som Huawei och Samsung ryktas titta på tekniken. Xiaomi ska redan ha släppt en laddare som använder galliumnitrid-tekniken som sägs ladda deras nya Mi 10 Pro på 45 minuter.

Så vad är då Galliumnitrid?

GaN-laddare som de kallas för använder ett halvledarmaterial istället för kisel som vanliga laddare använder. Det gör att de kan leverera samma kapacitet fast i ett mindre format. Redan 1990 använde man materialet för bland annat lysdioder. Det är ett material som även klarar mycket högre temperaturer än transistorer med materialet galliumarsenid.

Källa: Macrumors

Skriven av Mathias Severyd

Apple har tagit ännu ett steg fram för sina kunders integritet och säkerhet i deras senaste iPad Pro som lanserades för ungefär en vecka sedan.

Det har länge talats om vad Apples kommande telefon med en lite lägre prislapp ska heta men nu verkar Apple själva ha rätat ut alla frågetecken.

Apple Watch är ju en trevlig produkt för att hålla lite extra koll på hälsan och att man rör sig tillräckligt och nu ser en barnversion av aktivitetsringarna vara på ingång.

Ingen vet nog riktigt hur säkerheten kring Apples prototyper ser ut men vi kan tänka oss att det inte är helt lätt att ta sig in i rätt rum för att få en inblick i framtiden.

Har du legat på sidan i sängen och fipplat med mobilen och stört dig på att Safari helt plötsligt lägger sig i landskapsläge? Det kan vara ett minne blott i framtiden.

LG ser ut att ge sina äldre flaggskepps-modeller från 2018 lite kärlek i höst i form av AirPlay 2 och HomeKit-stöd.